Renovering af et lille badeværelseFør og efter

Det er muligt at opfylde en masse behov på en lidt plads. Selv et par få kvadratmeter kan føles rummelige og hyggelige med et godt design. To renoveringseksempler fra Finland og Danmark viser dette.

Før og efter: renovering af et lille badeværelse

Efter den lille badeværelses makeover, med den ovale håndvask fra VariForm badeværelsesserien og møbler i egetræs-look (© Meja Hynynen)
Før billede af det lille badeværelse med spejlskab og håndvask (© Meja Hynynen)

Stram, indelukket og mangel på luksus - sådan var det i det to kvadratmeter store badeværelse i en toværelses lejlighed i Finland før renoveringen.

Indretningsarkitekten Meja Hynynen fik til opgave at redesigne badeværelset på en måde, der stadig passede ind i lejlighedshusets år det blev bygget, som var i 1950'erne.

Fordi rummet og døren er smalt og ikke giver plads til fleksibilitet, blev der brugt kompakte modeller fra Geberit produktsortiment, der er specielt designet til små badeværelser.

Geberit iCon-badeværelsesserien med væghængt toilet med SoftClose låg og badeværelsesmøblerne i egetræs-look blev valgt. Den ovale håndvask fra Geberit VariForm-badeværelsesserien blev også valgt, så den matcher toiletsædets form.

For at tilføje det strejf af luksus blev der også tilføjet et opvarmet spejl med integreret belysning for at forhindre dug efter brusebad. Kombineret med de guldfarvede vandhaner, håndklædeholdere og fjernbetjent toiletknap forvandlede renoveringen det lille badeværelse til et lækkert, hyggeligt og imponerende rum.

Før og efter: renovering af et lille badeværelse, brusebad

Både bruser og designstykke: Forskellige bruseløsninger gør dette muligt, selv på få kvadratmeter. Før-billedet af det to kvadratmeter finske badeværelse med et smalt rum, der fortæres af en omfangsrig brusekabine.

Den nye gulvjævne bruser med foldeglasdøre og gyldne hængsler skaber plads og får rummet til at føles større. Den gyldne regnbruser tilføjer farve, elegance og modernitet.

Før-billedet, med udsigt til bruseniche og gulvstående toilet (© Meja Hynynen)
Efterbilledet af det lille badeværelse, med et væghængt Geberit WC fra iCon badeværelsesserien (© Meja Hynynen)

Før og efter: badeværelse med taghældning

Forholdene var ligeledes udfordrende i Trine Rasmussens sommerhus i Blåvand, Danmark. Målet var at dele et gammelt badeværelse med sauna og taghældning op i to separate badeværelser.

Optimering af rummet var hovedfokus. WC, håndvask og brusekabine var ved at blive installeret i det tre kvadratmeter store badeværelse med skråvægge.

En sauna med skråtag (© @triner2 and @strandparken3)
Originalt badeværelse med gulvstående toilet, hvide klinker og badeværelsesmøbler i træ (© @triner2 and @strandparken3)

Få et lille badeværelse til at føles stort

Geberit produkter viste sig at være den optimale løsning i den trange plads. Det Rimfree væghængte toilet fra Geberit Acanto badeværelsesserien og Geberit VariForm badeværelsesmøbler med rund håndvask får det lille badeværelse med skråtag til at føles let og åbent.

Inspireret af Geberit Badeværelsesmagasin valgte Trine Rasmussen også et stort spejl fra Geberit Xeno²-serien med integreret belysning. “Det er et godt tip til at få et rum til at se større ud,“ forklarer hun.

Lille badeværelsesrenovering: de vigtigste overvejelser

Geberits løsninger til små badeværelser

Takket være innovative produkter fra Geberit, som kan monteres bag væggen, kan selv små badeværelser optimeres. Det er værd at tage et kig på det omfattende produktsortiment.

Pladsbesparende håndvaske

Geberit tilbyder en række pladsbesparende håndvaske med et fremspring på 20 til 25 centimeter. Disse omfatter for eksempel håndvaske fra bl.a. følgende Geberit badeværelsesserier: Xeno², iCon og Smyle

Kompakte brusere

Inspiration til en renovering kan også findes i bruseløsningerne fra Geberit.

NyhedsbrevRegistrer dig nu

Hold dig opdateret


Vores nyhedsbrev giver god indsigt og praktiske tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre dit liv lettere.

Produkter der skaber mere plads på badeværelset

Læs lignende tips & tricks