Renovering af et gæstetoiletFør og efter

Det grønne gæstebadeværelse fra 80'erne før renovering
Gæstebadeværelset efter renoveringen

Efter næsten 40 års brug besluttede familien Grewe fra Tyskland at renovere det knapt to kvadratmeter store gæstebadeværelse. Bygget i 1980'erne, var det planlagt til en ung familie. Dengang var der ingen, der tænkte på, hvordan de ældre en dag ville bruge det.

Så den lille plantegning af badeværelset i stueetagen rummede kun et toilet, en håndvask med et spejl og et lille skab. Den overflademonterede cisterne tog meget plads, og den vægmonterede varmeovn endnu mere. Så lidt plads til små ting.

Renoveringen: gæstebadeværelse for ældre

Udfordringen ved at renovere gæstebadeværelset var at gøre det både moderne og alligevel funktionelt for ældre. Der skulle skabes plads, så familien stadig kunne bruge det fuldt ud selv med begrænset mobilitet. Derudover skulle det være nemmere at rengøre. Alle disse udfordringer kunne løses med god planlægning af den sanitære fagmand og et stort udvalg af produkter fra Geberit.

Det gamle toilet med synlig cisterne på gæstebadeværelset
Gæstebadeværelset med lille skab og håndvask

Hvad hører der til i et gæstebadeværelse

Familien Grewe ønskede at opgradere det lille badeværelse i forhold til både komfort og tilgængeligt design. Så fliserne blev fjernet, der blev lagt gulvvarme og monteret en halvhøj forvæg med skjult cisterne. Dette skabte plads til de vigtige ting på badeværelset.

Familien Grewe valgte Geberit AquaClean Mera Classic brusetoilet som deres toilet. “Tanken om, at vi bliver ældre, fik os til at beslutte os for et brusetoilet,“ forklarer Elisabeth Grewe. “Rengøring med vand er meget mere behageligt end med papir, og du kan bare sidde der. Fjernbetjeningen gør det lettere med brusetoilettet med begrænset mobilitet.“

Komfort takket være ekstra funktioner

Da gæstetoilet ligger lige i boligens indgangsparti, skal der også skabes en venlig atmosfære i dette område. “Ubehagelige lugte breder sig nogle gange i indgangspartiet med det gamle toilet. Det ville vi ikke mere,“ siger Elisabeth Grewe. Da Geberit AquaClean Mera Classic har et lugtudsugningssystem, elimineres dårlige lugte i badeværelset med det samme.

Opbevaringsplads var et andet vigtigt emne. Med Geberit iCon håndvasken, det matchende håndvaskskab og sideelementet kan pladsen udnyttes ideelt, selv når pladsen er begrænset. Og for familien Grewe bød denne kombination på praktiske fordele udover de visuelle fordele: Det keramiske specielle glasur KeraTect er næsten ikke-porøs, hvilket gør den vedligeholdelsesvenlig, holdbar og frem for alt nem at rengøre. Hygiejneprodukter som sæbe eller tandbørster kan også placeres på håndvaskens hylde.

Kort sagt var renoveringen en succes. Både familie og gæster er glade.

Planlægger du nyt badeværelse?

Brug det gratis planlægningsværktøj fra Geberit.

NyhedsbrevRegistrer dig nu

Hold dig opdateret


Vores nyhedsbrev giver god indsigt og praktiske tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre dit liv lettere.

Produkter der skaber mere plads på badeværelset

Læs lignende tips & tricks