Renovering af badeværelseSådan kommer du i gang!

Mand hænger et Geberit Option-spejl op under en badeværelsesrenovering

Hver dag bruger vi i gennemsnit op til en time på badeværelset. Sanitetsprodukter er ofte udsat for årtiers slitage, og badeværelsesmøbler udsættes for høje niveauer af fugt. Derfor er det værd at investere i godt udstyr for at skabe et rum, som du kan nyde og føle dig godt tilpas i.

Her forklarer vi, hvor lang tid det tager at renovere et badeværelse, og hvilke omkostninger du skal forvente. Derudover guider vi dig gennem renoveringsprocessen trin for trin, og giver dig nyttige eksperttips med på vejen.

Hvor lang tid tager en badeværelsesrenovering?

Overvejer du at renovere dit badeværelse, og vil du gerne vide, hvor lang tid det vil tage? Det afhænger af projektet.

Kosmetisk renoveringRenovering med ny flisebelægningGennemrenovering
Ved en kosmetisk renovering udskiftes badeværelsesmøbler, sanitære keramiske apparater og vandhaner og vægge eller loft males. Men fliserne forbliver, og der udføres ikke andet konstruktionsarbejde.Udover nye badeværelsesmøbler og keramik udføres flise-, nedtagnings-, puds- eller malerarbejde. Badeværelsets grundplan og struktur forbliver dog uændret. Det betyder, at toilet og håndvask bliver på samme sted, og badekarret bliver ikke erstattet af bruser eller omvendt.Ved en gennemrenovering af badeværelset arbejdes der mere på bygningens struktur. Væggen rives ned, rør udskiftes i hele rummet, møbler og sanitet flyttes. Det kan for eksempel være tilfældet, hvis du ønsker at flytte toilettet eller håndvaskområdet et andet sted hen i rummet eller installere en bruser i stedet for et badekar. I en bygværksrenovering inddrages også yderligere håndværk som el, varme og ventilation.
Som regel vil arbejdet for en kosmetisk renovering tage ca. 3-5 dage.I dette scenarie kan du planlægge ca. 1-2 ugers arbejde.For en gennemrenovering kan du regne med at det tager ca. 3-4 uger.

Hvor meget koster det at renovere et badeværelse?

Omkostningerne afhænger af badeværelsesrenoveringens omfang, antal kvadratmeter og de valgte produkter. Priserne kan også variere regionalt og afhængigt af udbyderen. De vejledende værdier i tabellen giver dig en idé.

Det kan være betydelige beløb, men det kan betale sig at investere i et nyt badeværelse, for det holder i gennemsnit 20 til 30 år.

Et lille tip: Find steder hvor du kan spare på omkostningerne

Ved renovering af dit badeværelse kan du spare penge på omfanget og med valget af sanitære produkter og badeværelsesmøbler. Udskiftning af enkelte badeværelsesmøbler og keramiske produkter kan få et badeværelse til at se helt nyt ud uden større strukturelle tiltag. Produktvalg er også en afgørende omkostningsfaktor: Mange producenter tilbyder også produkter af høj kvalitet i det lavere prissegment.

Fra gammelt til nyt: Sådan ser moderne badeværelser ud

Har du svært ved at forestille dig dit badeværelse i et nyt lys? Bliv inspireret af disse før-og-efter badeværelsesrenoveringer fra forskellige lande.

Udfordringerne spændte fra meget lidt plads til mangel på dagslys og taghældning. Alle projekterne har én ting til fælles: Renoveringerne har givet familierne mulighed for at nyde deres nye velvære badeværelser i tidløse design.

Hvordan kommer du igang med en badeværelsesrenovering?

Beslutningen om at renovere badeværelset er taget. Men hvor starter man? Vi guider dig gennem stadierne af et renoveringsprojekt og giver nyttige tips med på vejen.

Hvordan kan Geberit hjælpe med renovering af dit badeværelse?

Mand med tablet vælger produkter i en konfigurator

Uanset, om du leder efter idéer til at komme i gang, allerede er længere fremme i planlægningen eller har specifikke produkter i tankerne, kan vores værktøjer hjælpe dig med at finde den rigtige løsning.

  • Inspirationsværktøjet fra Geberit viser inspirerende design og innovative funktioner til et moderne badeværelse. Hvis du ønsker det, kan vi anbefale produkter, der opfylder dine behov.
  • Med en virtuel rundvisning kan du nu begive dig ud på en opdagelsesrejse som forberedelse til et møde med din blikkenslager eller et besøg i ét af vores showrooms. Tag en tur her.
  • I 3D-badeværelsesplanlæggeren fra Geberit kan du genskabe dit eksisterende badeværelse i en 3D-visning og planlægge det med de produkter, du ønsker.
  • Med Håndvask konfiguratoren kan du planlægge din vaskeplads inklusive håndvaskområde, badeværelsesmøbler og spejl- eller spejlskab i kun fem trin ved hjælp af 3D-grafik.
  • Professionel badeværelsesplanlægning: Vores professionelle badeværelseseksperter vil med glæde tilbyde dig en skræddersyet rådgivning og visualisere dit drømmebadeværelse med en virtuel 3D-plantegning. Vores service er gratis.

Idéer fra Geberit til din badeværelsesrenovering

Find produkter fra Geberit