Badeværelse med skråvæggeTips, idéer og råd

Enhver, der ønsker at omdanne et loft til eksempelvis et soveværelse med badeværelse, skal huske én ting: Det, der ser rummeligt ud på plantegningen, har en tendens til at skrumpe betydeligt i virkeligheden. Lavt til loftet og taghældninger reducerer begge det effektive brugsareal. Det gør placeringen af sanitære installationer til en udfordrende – men dog løselig – opgave.

5 ting, du skal overveje, når du planlægger et badeværelse med taghældning

Badeværelse med skråloft

1. Sørg for, at du er fuldt informeret

Tilladelse skal eventuelt indhentes hos myndighederne til ombygningsarbejde på loftet. Gulvets bæreevne, støj og isoleringen skal kontrolleres og bekræftes. Overvej også de grundlæggende krav, såsom fugtbestandig vægbeklædning og tætning af gulvet.

2. Beregn pladsen på loftet

Når du planlægger, er det vigtigt at kende de nøjagtige oplysninger om den tilgængelige plads. Du har ikke råd til alene at holde dig til plantegningen; du skal også tage højde for taghældningen. Tage skal have en hældning på 35 ° for, at et badeværelse med skråvægge giver mening ud fra et planlægningsperspektiv. For at kunne stå oprejst og have tilstrækkelig plads til at bevæge sig (også kendt som frihøjde), har mennesker brug for et rum, der er mindst to meter højt og to meter bredt.

3. Fastlæg dit budget

Et badeværelse på loftet er normalt dyrt, fordi du som regel vil få brug for specielle badeværelsesmøbler eller et særligt design. Alt efter omstændighederne kan du også risikere at mangle forsynings- og afløbssystemer, isolering eller lyskilder.

4. Skriv ned præcis, hvad du har brug for af badeværelsesudstyr

Hvad er en nødvendighed – og hvad kan du undvære (fordi der ikke er plads nok)? En liste over alle krav og ønsker vil hjælpe dig med at holde styr på det hele.

5. Undersøg det brede sortiment af produkter og installationsmuligheder

Du kan henlede bevidst opmærksomhed på det skrå loft og lave rumhøjder. Lad dig inspirere af en lang række idéer til design af badeværelser med taghældning, og bliv rådgivet af eksperterne. Især ved skråtag anbefales det også at være opmærksom på funktionaliteten, når du vælger produkter. Der er jo ingen, der ønsker at blive konfronteret med for lidt opbevaringsplads eller dårligt isolerede vandrør.

Tip: Lyse farver får et badeværelse med skråvægge til at fremstå mere rummeligt

Badeværelse med skråloft og produkter fra Geberit ONE badeværelsesserien og Geberit AquaClean med Monolith

Lyse farver har tendens til at være bedst i moderne badeværelser med taghældning, fordi naturligt lys under taget normalt er sjældent.

Generelt sænker mørke farver loftet visuelt, hvilket betyder, at et lille badeværelse fremstår endnu mere trangt.

Fliser bør være så store som muligt for at få rummet til at syne større. Moderne dekorative paneler eller vandfast betonmaling er attraktive alternativer.

Planlægning af dit nye badeværelse med skråtag

Omhyggelig planlægning er afgørende for at få mest muligt ud af dit badeværelse med skråloft. Med dette i tankerne skal du på forhånd stille dig selv følgende spørgsmål under planlægningen:

Hvad er rumhøjderne, og hvordan kan pladsen udnyttes fuldt ud?

Badeværelsesprodukter som f.eks toilet eller badekar skal installeres på en sådan måde, at brugeren kan stå oprejst foran sanitetsprodukterne.

  • Håndvask under taghældninger: Der skal være mindst 40 centimeter fri plads mellem hoved og loft for at stå komfortabelt oprejst foran håndvasken. På grund af lysforholdene er pladsen under ovenlysvinduet ideel.
  • Væghængte toiletter under skråvægge: For at stå komfortabelt ved toilettet uden at støde hovedet, bør minimumshøjden under taghældningen være 2 meter målt fra forkanten af porcelænet.
  • Badekar under taghældninger: Hvis badekarret også skal bruges til brusebad, skal afstanden mellem badekargulvet og taghældningen være 2 til 2,20 meter. Med tilstrækkelig frihøjde kan du også komfortabelt vaske dit hår, når du står op. Badekar, der installeres langs taghældningen skal have en minimumshøjde på 180 centimeter til badekarsgulvet på vægsiden. En smart mulighed for badeværelser med skråloft er fritstående badekar. Disse er ikke forbundet til væggen, hvilket betyder, at de kan integreres fleksibelt i rummet.
  • Brusenicher under skrå tage: Et plant gulv i brusenichen anbefales i badeværelser med skråloft. Der skal være mindst 20 centimeter frihøjde – og mindst 40 centimeter til brusere over hovedet. Hvis taghældningen er for lav, anbefales det også at flytte brusenichen til midten af rummet. Med tilføjelsen af en let skillevæg kan brusenichen endda flyttes helt ind i rummet. Åbne brusenicher eller svingdøre anbefales af hensyn til plads.

Før og efter: renovering af lille loftsbadeværelse med skråvægge

Et godt eksempel på hvordan et smalt, ukomfortabelt rum kan forvandles til et moderne familiebadeværelse på trods af skråtaget, vises her i denne renovering af et lille loftsbadeværelse i et enfamiliehus bygget i 1953.

Badeværelset blev udnyttet til sit fulde potentiale med de tidløse Geberit ONE håndvaske med skabe og det pladsbesparende Geberit AquaClean douchetoilet med Monolith synlig cisterne.

Lyse farver på vægge og badeværelsesmøbler og store fliser skaber en venlig og hjemlig badeværelsesstemning.

Geberit-løsningertil store, små eller smalle badeværelser

Geberit iCon badeværelse med håndvask og spejl

Håndvaske og spejlskabe til badeværelser med taghældning

Vælg håndvaske og spejlskabe der både er funktionelle og matcher inventar og armaturer i resten af badeværelset. Moderne, enkle designs kan kombineres fint med hinanden.

Spejlskabe med integreret lys bidrager til en stemning af velvære i rummet.

En sanitetsfagmand eller badeværelsesplanlægger kan hjælpe dig med at vælge produkter, der er både funktionelle og æstetisk tiltalende.

Seks ting, du skal overveje, når du planlægger et badeværelse med en taghældning:

En walk-in-brusevæg i et lille badeværelse

Brusenicher til taghældninger

Ved planlægning af brusenicher til badeværelser med skrålofter tilbyder Geberit innovative løsninger, der er pladsbesparende, praktiske og tidløse. Idet der er begrænset højde i rum med taghældninger, er plant gulv i brusenichen en særlig god idé. De passer perfekt ind i rummet. Skrå brusedøre eller skræddersyede bruseafskærmninger gør det muligt at udnytte den begrænsede plads optimalt uden at gå på kompromis med komforten.

For at sikre et åbent design af bruseområdet kan et vægafløb bruges, hvor vandet forsvinder effektivt og pålideligt ind i montagen foran væggen uden utætheder.

Spar plads med Geberit Monolith toilet

Toiletter på loftsbadeværelser

Når du installerer et toilet under en taghældning, skal du huske, at loftshøjden her bør være mindst 145 til 155 cm. Under renoveringer, er en indbygningscisterner en fornuftig idé, da cisternen kan skjules bag væggen.

Med Geberit Monolith kan du spare plads, mens du skaber et moderne, elegant udseende.

Væghængte toiletmodeller betyder, at gulvet nedenunder forbliver frit, og rummet fremstår større. Et douchetoilet såsom Geberit AquaClean Sela tilbyder endnu mere komfort. Det kombinerer funktioner af toilet og bidet, sparer plads og forvandler badeværelset til en oase af velvære.

NyhedsbrevRegistrer dig nu

Hold dig opdateret


Vores nyhedsbrev giver god indsigt og praktiske tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre dit liv lettere.

Produkter der skaber mere plads på badeværelset

Læs lignende indlæg