Åbent bruseområdeTips til planlægning

Hvad er et åbent bruseområde?

Et badeværelse med bruseområdet i nichen

Kantfri brusekabine, walk-in eller åben bruser - alle disse udtryk beskriver brusere, der er blevet en uundværlig del af det moderne badeværelse. I modsætning til konventionelle brusekabiner er der ingen afsats at træde over, og der er ingen dør at åbne for at komme i bad.

Dette er ikke kun praktisk, men også arkitektonisk tiltalende. Åbne brusere passer ind i næsten ethvert badeværelse og kan designes med både mursten og glas brusevægge. Den lette og luftige stil med brusekabiner uden distraherende brusedøre og -trin gør dem til et ægte blikfang i det moderne badeværelse, der formidler en følelse af luksus og tilbyder maksimal komfort.

Fordele ved en åben bruser

Walk-in brusere er et populært valg til moderne badeværelser takket være deres åbne design. De tilbyder mange fordele:

  • Enkel elegance: Kantløse brusere er tidløst elegante takket være deres enkle design. Bruseområdet er normalt adskilt af store gennemsigtige glasflader, som lysner og visuelt forstørrer rummet. Dette er en stor fordel, især i små badeværelser.
  • En åben følelse: Kantløse brusekabiner får et badeværelse til at føles mere åbent. De har ikke afsatser eller trin, og giver derfor større bevægelsesfrihed, når du bader. Brusekabinen matcher forskellige indretningsstile og forbliver attraktiv, selvom der på et senere tidspunkt foretages ændringer på badeværelset. Dette fastholder ejendommens værdi.
  • Rengøring er en leg, for i mangel af overflødige døre, greb eller trin er der færre steder at rengøre. Et raffineret glaspanel gør en ideel brusevæg, fordi der ikke let dannes aflejringer på den. Og en ren og pletfri brusevæg ser bare bedre ud.
  • Let tilgængelig: en brusekabine uden dør eller barriere gør det nemt at komme ind og ud. Ingen afsatser og døre skaber ikke kun mere plads, det øger også sikkerheden og sikrer fuld brusekraft.

Moderne bruser uden kantsten – ideel til badeværelsesnicher eller små badeværelser

Uanset om badeværelset er stort eller lille, eller selvom det har skråtag, kan brusekabiner næsten altid udskiftes med åbne brusere. Da bruseområdet normalt er adskilt fra resten af ​​badeværelset med en glasrude, kan typen, størrelsen og formen af ​​en åben bruser tilpasses det pågældende rum.

Walk-in brusere giver mere plads end konventionelle brusekabiner på grund af den sømløse overgang til bruseområdet – hvilket er særligt fordelagtigt til mindre badeværelser. Normalt betyder et større bruseområde en mere behagelig bruseoplevelse. Hvis én ting står klart, er det, at en brusekabine får et badeværelse med taghældning eller en badeværelsesniche til at fremstå meget større.

Fem tips: Sådan planlægger du din brusekabine

Selvom moderne brusekabiner passer ind i næsten ethvert badeværelse, er der et par ting at overveje. Disse omfatter formen og størrelsen af ​​brusekabinen og planlægningen korrekt, startende med vandhanerne og slutter med fliserne. Her er de vigtigste punkter.

Inspiration til moderne bruse idéer

Et badeværelse med en trævæg og et bruse- og toiletområde i sort og hvid

Bruseområdet er et højdepunkt i mange moderne badeværelser – både funktionelt og visuelt. Brusekabiner i glas eller brusekabiner er meget på mode. De byder på masser af plads, og kombineret med de matchende brusestråler forvandler de et praktisk rum til en spa-oplevelse.

Her er nogle tips:

  • Regnbruser: regnbruser føles ligesom i en regnskov. Den blide vandstråle giver en forfriskende og afslappende bruseoplevelse. Store regnbruser installeret på eller i loftet ser særligt stilfulde ud.
  • Vandfaldsbruser: vandet strømmer ned som et vandfald og skaber en følelse af luksus og afslapning.
  • Hovedbruserudtag og håndbrusere: En kombination af hoved- og håndbrusere giver fuld fleksibilitet. Med disse kan brugerne vælge, om de vil løbe vandet fra oven til et afslappende brusebad eller at bruge håndbruseren.
  • Smart bruser: Moderne teknologi kan endda tilføjes til et moderniseret badeværelse, for eksempel til at styre lyset og musikken eller bruseren ved hjælp af en app eller stemmekommandoer. For eksempel kan vandtemperaturen og vandmængden også indstilles udover musik og nyheder.

Geberit løsninger til kantstensfri brusere

Eksklusiv glas til åbne brusekabiner

Glas giver et eksklusivt og let look. Da det er glat over et stort område, afbryder intet den elegante stil, så bruseområdet passer problemfrit ind i badeværelset. Brusevægge af glas, som er forankret i forvæggen uden synlige beslag, tilføjer endnu mere elegance.

Brusekanaler og vægafløb i høj kvalitet og rengøringsvenlige

Geberit CleanLine bruserender kombinerer attraktivt design med funktionalitet. De er forsænket i gulvet og dræner vand effektivt. En åben afløbsflade forhindrer aflejringer i at samle sig.

Geberit vægafløb muliggør et kontinuerligt gulvdesign. Med afløbet installeret bag væggen, træder du aldrig på det igen.

Hvordan adskiller det sig fra et barrierefrit badeværelse?

Barrierefri badeværelser er designet til at være nemmere og sikrere for personer med begrænset mobilitet eller handicap at bruge. Et gulvjævnt brusebad kan indgå i et barrierefrit badeværelse afhængig af bruseoverfladen. Der er nogle forskelle at huske på.

Mens en bruseniche kan flugte med gulvet, findes der også varianter med brusekar. Disse har en afsats, så de er ikke længere barrierefri, men de holder vand i bruseområdet. En barrierefri bruser kan ikke have en afsats og skal være mindst 90 × 110 centimeter stor. For at gøre dit brusekabine uden barriere, skal du sørge for, at vandhanerne er i en passende højde: Vandhaner og brusehovedet skal være tilgængelige og justerbare fra siddende stilling. For ældre mennesker eller personer med fysiske handicap gør håndgreb og et sammenklappeligt sæde eller brusebænk det nemmere at bruse.

Planlægger du nyt badeværelse?

Brug det gratis planlægnignsværktøj fra Geberit.

NyhedsbrevRegistrer dig nu

Hold dig opdateret


Vores nyhedsbrev giver god indsigt og praktiske tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre dit liv lettere.

Læs lignende tips & tricks