Den bedste natbelysning til badeværelset

Geberit ONE spejlskab med ComfortLight (© Geberit)

Fra tid til anden er de fleste af os nødt til at stå op for at gå på toilettet om natten. Alt er mørkt, og man skal fumle sig frem for at undgå at tænde det skarpe lys, der vækker både os selv og andre i husstanden og således forstyrrer biorytmen.

Dette kan undgås ved at få orienteringslys. Den rette belysning gør det let at finde toilettet uden at skulle tænde lyset og således forstyrre søvnen unødigt. Du kan tage følgende muligheder for lys med i betragtningen til dit badeværelse:

  • En lampe med dæmpefunktion er en ideel løsning til at finde vej til badeværelset om natten. Den kan eksempelvis være monteret i Geberit ONE spejlskabet. Det integrerede ComfortLight har fire lyssætninger, der kan justeres individuelt som ønsket: Lyst og opkvikkende om dagen, afdæmpet lige inden sengetid og helt diskret orienteringslys om natten. På den måde kan man nemt falde i søvn igen efter det natlige toiletbesøg.
  • Lys til ethvert humør. Geberit AquaClean douchetoilettet sikrer et diskret, automatisk aktiveret lys. Dette lys er lyst nok til at find vej om natten og aktiveres af nærhedssensorer. Lyset kan indstilles i syv forskellige farver og fire lysniveauer.
  • Orienteringsys med bevægelsessensor kan vise dig vej til toilettet, når du træder ind på badeværelset. Det anbefales at undgå lys med skarpe blå toner, da det ikke er godt for produktionen af melatonin, som er et søvnfremkaldende hormon. Varmt lys er bedre for søvnen og kan give nok lys til at finde vej, men uden at lyse hele badeværelset op. Sådan et lys findes blandt andet i Geberit Monolith Plus cisternemodulet og Geberit ONE spejlskabe. De elektroniske soft-touch knapper på
  • En smart lyskilde kan integreres smart i skyllet. Geberit betjeningsplader har mange smarte funktioner. Blandt andet Geberit DuoFresh modulet, der automatisk tænder LED-orienteringslys om natten. En nærhedssensor aktiverer lyset og slukker det automatisk igen. Lyset og styrken kan justeres via Geberit Home App.

Hvad er biorytme?

Biorytmen er grundlæggende bare din krops naturlige rytme ift. at være vågen og sove - også kaldet det biologiske eller indre ur. Det kontrolleres af sovehormonet melatonin. I løbet af dagen, når vi er udsat for sol, forhindrer kroppen dette hormon i at blive udskilt. Så snart det bliver mørkt om aftenen, begynder kroppen af frigive melatonin, og vi begynder at føle os trætte. Vores biorytme kan forstyrres, hvis vi udsættes for for lidt lys i løbet af dagen eller for meget i løbet af aftenen og natten. Lys med stærke blå toner kan også have en negativ effekt på produktionen af melatonin. Derfor anbefales det at bruge varmt og diskret lys på badeværelset - og andre steder - om natten.

Ekstra værdi for digFå inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere komfort på badeværelset