Bæredygtighed i sanitetsbranchenVores bidrag

Geberit har forbedret menneskers livskvalitet med innovative sanitetsprodukter i 150 år. Vi designer og fremstiller holdbare, højkvalitetsprodukter med miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter i tankerne.

I mere end 30 år har vi konsekvent tilpasset vores strategi til langsigtede løsninger - langs hele produktets livscyklus. Denne forpligtelse er en af grundene til Geberits succes. Vi mener, at en af de største bidrag til bæredygtig brug af ressourcer er at sætte nye standarder for kvalitet og holdbarhed for produkter.

Geberits produkter kan oftest bruges i flere årtier. Derudover bidrager den langsigtede tilgængelighed af reservedele og bagudkompatibiliteten af nye produkter væsentligt til vores produkters levetid. Dette gør det lettere for byggepartnere at opfylde det ofte omfattende katalog af krav til certificerede byggeprojekter.

En bindende bæredygtig strategi

For mere end 30 år siden udarbejdede Geberit sin første miljøstrategi og implementerede specifikke mål. I løbet af årene er strategien gradvist blevet udvidet til en omfattende bæredygtighedsstrategi. Den er baseret på FN’s Agenda 2030 og dens 17 mål for bæredygtig udvikling.

Fire mål er særligt vigtige for Geberit. “Adgang til rent drikkevand og grundlæggende sanitet” (Mål 6), som bør være tilgængelig for alle mennesker over hele verden under retfærdige forhold, samt målet “Bæredygtige byer og samfund” (Mål 11). Derudover yder Geberit et vigtigt bidrag til “at sikre inkluderende, retfærdig og kvalitetsuddannelse og fremme livslang læring for alle” (Mål 4) gennem høj kvalitet i uddannelse og videreuddannelse af egne medarbejdere, uddannelse af håndværkere, der blev lanceret tilbage i 1950’erne, og den nyligt vedtagne strategi for socialt engagement inden for erhvervsuddannelse i vækstlande. Geberit bidrager også til målet “Gør noget for at bekæmpe klimaændringer og dens konsekvenser” (Mål 13) med CO2-strategien, Energy Masterplan og Eco-design-princippet som grundlag for produktudvikling..

MEDLEM AF RÅDET FOR BÆREDYGTIGT BYGGERI

Logo rådet for bæredygtigt byggeri

Geberit er medlem af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, fordi vi gerne vil bidrage til arbejdet med bæredygtighed i den danske byggebranche. Derfor har vi også investeret i at uddanne nogle af vores rådgivere til DGNB-konsulenter, så vi kan bygge bro mellem en certificeret bygning og Geberit’s produkter og løsninger.

Læs mere om Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Holdbare produkter, der sparer ressourcer

Environmental product declaration (EPD)Tredjepartsverificeret miljøvaredeklaration

EPD’er er en vigtig kilde til dokumentation for entreprenører, investorer, business partnere og andre beslutningstagere. Heri findes konkrete data om det miljømæssige aftryk af produktet og er baseret på en evaluering af produktets livscyklus.

Produkter med EPD’er forklarer mere end 34% af Geberit Groups salg. Derfor tilbyder vi en bred vifte af produkter, der kan anvendes til buggerier med certificeringer, såsom Minergie, BREEAM, LEED eller DGNB, der er den mest udbredte certificering for bæredygtigt byggeri i Danmark.

Geberits tiltag

Tips og tricks til at gøre en forskel

Brug mindre vand

6 tips til at spare vand

En kvinde åbner for hanen og tester intensiteten og temperaturen af ​​vandstrålen (© Geberit)
Reducer vandforbruget på badeværelset

Det er en god ide at spare på vandet. Reducér dit vandofrbrug på badeværelset med disse 6 tips.

Spar vand nu!

Geberit Sigma30 betjeningsplade
Spar vand med toiletskyllet

Mange mennesker tænker på bruseren, når det kommer til at spare vand i deres hjem. Men vandforbruget kan også mærkbart reduceres via toiletskyllet.

Brug mindre vand til toiletskyllet