Bæredygtighed | Geberit DK

Bæredygtighed i sanitetsbranchen Vores bidrag

Som markedsleder stræber Geberit mod en mere bæredygtig sanitetsbranche. Vores innovative og holdbare produkter i høj kvalitet har positiv indflydelse på branchen, samfundet og miljøet.

I mere end 30 år har vi haft fokus på miljøet i hele vores produkters livscyklus, og vi tror på, at vi bedst bidrager til den cirkulære økonomi ved at blive ved med at sætte nye standarder for produktkvalitet og holdbarhed.

Geberits produkter kan oftest bruges i flere årtier. Derudover bidrager den langsigtede tilgængelighed af reservedele og bagudkompatibiliteten af nye produkter væsentligt til vores produkters levetid.

En bindende bæredygtig strategi

For mere end 30 år siden lagde Geberit sin første bæredygtighedsstrategi og implementerede specifikke mål. Gennem årene er strategien blevet udviklet og udvidet til en omfattende bæredygtighedsstrategi. Den er baseret på FN's 2030 Agenda og de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Geberits fokus er på mål 6, “Rent vand og sanitet“ og 11, “Bæredygtige byer og lokalsamfund“, foruden bidrag til “Anstændige jobs og økonomisk vækst (mål 8) og “Industri, innovation og infrastruktur“ (mål 9).

MEDLEM AF RÅDET FOR BÆREDYGTIGT BYGGERI

Logo rådet for bæredygtigt byggeri

Geberit er medlem af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, fordi vi gerne vil bidrage til arbejdet med bæredygtighed i den danske byggebranche. Derfor har vi også investeret i at uddanne nogle af vores rådgivere til DGNB-konsulenter, så vi kan bygge bro mellem en certificeret bygning og Geberit’s produkter og løsninger.

Læs mere om Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Holdbare produkter, der sparer ressourcer

EPD - Environmental product declaration Tredjepartsverificeret miljøvaredeklaration

EPD’er er en vigtig kilde til dokumentation for entreprenører, investorer, business partnere og andre beslutningstagere. Heri findes konkrete data om det miljømæssige aftryk af produktet og er baseret på en evaluering af produktets livscyklus.

Produkter med EPD’er forklarer mere end 30% af Geberit Groups salg. Derfor tilbyder vi en bred vifte af produkter og løsninger, der kan anvendes i de anerkendte bæredygtighedscertificeringer, såsom Minergie, BREEAM, LEED eller DGNB, der er den mest udbredte certificering for bæredygtigt byggeri i Danmark. Det er desuden blevet et lovkrav at livscyklusvurdere al nybyggeri med en LCA-beregning, der anvender EPD’er som dokumentation.

Download EPD'er

Geberit og bæredygtighed

Tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag

Brug mindre vand

6 tips til at spare vand

En kvinde åbner for hanen og tester intensiteten og temperaturen af ​​vandstrålen (© Geberit)

Det er en god ide at spare på vandet. Reducér dit vandofrbrug på badeværelset med disse 6 tips.

Spar vand nu!