Plast på badeværelset7 tips til at undgå det

Med vores ritualer på badeværelse følger ofte en masse produkter og deraf det plast, de er i. Europæere genererer gennemsnitligt 480 kg affald om året. Du kan reducere dette væsentligt - også på badeværelset. Se vores syv bedste tips ti at generere mindre affald på badeværelset.

Tip 1 - Deodorant

Plast affald er et problem på badeværelset. Men det kan oftest undgås, hvis du vælger de rigtige produkter. Hvorfor blive ved med at bruge en spray deo, der oftest kommer i en metal eller plast bøtte? En creme deo er et godt alternativ. De kommer oftest i glas, som kan genbruges.

Tip 2 - Tandbørste

Normalt er håndtaget på tandbørsten lavet af plast og børsterne er lavet af nylon - så med andre ord; plast. Tandlæger anbefaler, at man udskifter sin tandbørste hver tredje måned. Det betyder fire tandbørster om året pr. person, hvilket bliver til millioner af tandbørster verden rundt. Hvis du køber bambus tandbørster i stedet, kan du undgå plast affald. Bambus er én af de hurtigst voksende materialer på jorden - det kan vokse op til én meter i højden på bare én dag.

Geberit Acanto badeværelse

Tip 3 - Tandpasta

Almindelig tandpasta kommer normalt i en tube lavet af plast - og det er svært at få alt ud af tuben. Men der er et alternativ, der mindsker spildet og brugen af plast: tandpasta tabletter. Du putter blot tabletten i munden, tygger den indtil det skummer og børster så dine tænder som normalt.

Tip 4 - Sæbe

For få årtier siden var et stykke sæbe helt almindeligt på badeværelset. I dag er sæbestykker blevet erstattet af flydende sæbe, som oftest kommer i plast bøtter. Modsat kommer sæbestykker pakket ind i papir, og det er faktisk nemt at lave sin egen sæbe derhjemme. det er en nem måde at sige farvel til endnu et plast produkt på badeværelset.

Geberit badeværelse

Tip 5 - Shampoo

Og der er også et plast frit alternativ til dit hår. I stedet for at bruge konventionel shampoo fra plast bøtter, så brug shampoo fra et sæbestykke i stedet. Det ligner et almindeligt sæbestykke og er nemt at bruge: du kører blot sæben mellem dine hænder til det begynder at skumme. Du masserer det derefter ind i håret og skyller det ud som normalt. På den måde er du sluppet for endnu et plast produkt.

Tip 6 - Bind og tamponer

Menstruation fører til meget affald. Gennem livet bruger kvinder i gennemsnit mellem 10.000 og 17.000 tamponer og bind. Men i stedet for at bruge disse standardprodukter er mange kvinder begyndt at bruge menstruationskopper. Disse kopper er oftest lavet af silikone, som med andre ord er plast. Men de kan rengøres og bruges igen og igen og kan dermed bruges i flere år.

Tip 7 - Toiletpapir

Mange ritualer på badeværelset er hugget i sten. For nogle er det eksempelvis helt utænkeligt at bruge andet end toiletpapir til at rengøre sig efter toiletbesøg. Og det på trods af, at et douchetoilet er et mere hygiejnisk alternativ. At vaske sig med vand er en meget renere metode og sparer også utrolig meget toiletpapir. Så det er bestemt værd at overveje, hvordan du kan ændre rutiner på badeværelset.

Ekstra værdi for digFå inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere renlighed på badeværelset