Planlægning af barrierefrit badeværelseSådan gør du

Vores krav og behov på badeværelset skifter, når vi bliver ældre, med sygdom eller ved ulykke. Hvis du allerede i planlægningsprocessen indtænker tilgængelighed, så vil det spare dig penge senere hen. Vores tjekliste hjælper dig med at planlægge et barrierefrit badeværelse, som også passer til ældre, men som samtidig møder de moderne designkrav.

Hvad er et barrierefrit badeværelse?

Barrierefrit badeværelse med toilet og håndvask

At have et barrierefrit badeværelse handler om at undgå forhindringer. Barrierefri badeværelser passer til ældre, personer i kørestol eller personer, der af anden grund har udfordringer med at komme omkring. De tillader mennesker med lav mobilitet selv at kunne tage sig af den personlige hygiejne. Barrierefri badeværelser sikrer altså mere selvstændighed og øger livskvaliteten.

God plads og frihed til at bevæge sig rundt, godt lys samt skridsikre måtter er vigtigt på sådanne badeværelser. Når det kommer til sanitære installationer, er det værd at overveje et stort åbent bruseområde. håndvaske med plads til en kørestol under og et højdejusterbart toilet for at gøre det nemmere og mere sikkert.

Tjekliste til barrierefrit badeværelse:Hav følgende punkter med i overvejelserne

NyhedsbrevRegistrer dig nu

Hold dig opdateret


Vores nyhedsbrev giver god indsigt og praktiske tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre dit liv lettere.

Læs lignende tips & tricks