Badeværelsesdøren

Det gennemsnitlige gulvareal på badeværelser i europæiske lejligheder er mellem 4 og 7 kvadratmeter og er markant mindre på gæstetoiletter. Når det er så lille et areal til at begynde med, er det vigtigt at finde pladsbesparende løsninger, selv når det kommer til at finde den rigtige dør.

Badeværelsesdør der åbner indad
Badeværelsesdør der åbner udad
En dør, der åbner udad, sparer plads på badeværelset

Måder at spare plads

I mange tilfælde er den bedste måde at spare plads nok at finde det ideelle sted at placere badeværelsesdøren. Døråbningen til badeværelset skal være 90 cm bred og i niveau med resten af gulvet, så det er muligt at komme derud med en kørestol, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvis døren åbner ind i badeværelset, vil den optage næsten 1 kvadratmeter plads bare for at kunne åbne og lukke. Denne plads bliver pludselig tilgængelig, hvis døren laves, så den åbner udad i stedet for indad. Hvis dette ikke er muligt, så kan en skydedør være den rette løsning.

Et spørgsmål om sikkerhed

Men der er flere fordele ved at have en badeværelsesdør, der åbner udad end blot plads. For det første er det et spørgsmål om sikkerhed: Hvis du glider og falder på badeværelset, er det ikke sikkert, at du kan bevæge dig. Det vil dog være svært for folk at komme ind og hjælpe dig, hvis døren åbner indad, og du ligger foran den. Hvis døren modsat kan åbnes udad, kan man nemmere komme ind og hjælpe. Det vil dog kræve, at en eventuel lås også kan åbnes udefra, hvis uheldet skulle være ude.

Ekstra bekvemmelighed

En anden fordel ved en dør, der åbner udad, er, at badeværelset er nemmere at rengøre - når døren ikke er i vejen, er vægge og særligt gulvet let tilgængeligt. Og til sidst et par ord om kvaliteten af døren. Badeværelset er et intimt sted, så jo færre lyde, der kan høres på den anden side af badeværelsesdøren, jo bedre vil brugeren af badeværelset føle. Det kan derfor betale sig at investere i en kvalitetsdør.

Planlægger du nyt badeværelse?

Brug det gratis online planlægningsværktøj fra Geberit.

NyhedsbrevRegistrer dig nu

Hold dig opdateret


Vores nyhedsbrev giver god indsigt og praktiske tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre dit liv lettere.

Læs lignende tips & tricks