Sådan sparer du vand

Vand er en værdifuld ressource, så det giver god mening at undgå vandspild og sparer dig samtidigt penge. Ift. miljøet er det også en god ide, da vand kræver energi for at være sikkert at drikke, for at transportere det og for at fjerne kloakvand.

I vestlige hjem bliver over halvdelen af alt vand brugt på badeværelset. Det er derfor her, der er brug for mest opmærksomhed, hvis der skal spares vand. Der kan især spares vand ved blandt andet at bruge dobbeltskyl.

Hænder under vandhane

Spar vand, når du skyller ud i toilettet

Ved gamle toiletter bruges der op til 12 liter vand, når der skylles ud, og der kan derfor være mange liter vand at spare ved nyere toiletter, der bruger meget færre liter og som har dobbeltskyl. Ifølge beregninger har det mindskede skyl og dobbeltskyl funktionen siden 1998 sparet omkring 28.100 millioner kubikmeter vand sammenlignet med det traditionelle skyllesystem. I 2018 alene blev der sparet 2.880 millioner kubikmeter vand.

Selv den mindste dråbe tæller

Hver og en af os kan spare mange liter vand ved at have de rigtige vaner: når du tager et bad, bruger du omkring 80 liter vand mindre end hvis du går i badekar. Ved at slukke for vandet, mens du sæber dig ind, børster dine tænder eller vasker dine hænder med sæbe, sparer du også mange liter vand.

Du kan også montere vandbesparende brusehoveder, der begrænser vandflowet, og filtre, der reducerer vandet, der kommer ud af vandhanen.

Det er altså ikke svært at spare vand på badeværelset. Det kræver blot, at ma er opmærksom på det og vælger de rigtige sanitære produkter.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

Vær altid opdateret

 Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er helt præcis dine behov? Er plads, renhed eller design mest vigtig for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset