6 tips til at spare vand

Det giver mening at spare på vand som ressource. For det første reducerer det dine penge brugt på vand. For det andet hjælper det med at beskytte miljøet. Når det kommer til stykket, bruges der nemlig meget energi på behandlingen af drikkevand og transporten af spildevand.

Og mindst halvdelen af det vand, der hver dag bliver brugt i husstande i den vestlige verden, bliver brugt på badeværelset. Det er derfor værd at udnytte mulighederne for at spare på vand.

Disse 6 tips vil hjælpe dig med at reducere dit vandforbrug på badeværelset og dermed spare både penge og energi.

Vandhane og hænder

Tip 1 – Brus i stedet for karbad

Hvis du skal fylde et helt badekar, har du brug for omkring 150 liter vand. Sammenlignet hermed bruges der 50 liter vand til et 5 minutters brusebad. Der er altså mange liter vand at spare - særligt hvis du kombinerer det med tip 2.

Tip 2 – Vandbesparende brusehoved

Et vandbesparende brusehoved kan reducere vandflowet med næsten halvdelen - uden at gå på kompromis med brusekvaliteten.

Tip 3 – Dobbelt skyl

Geberit har lanceret både skyl-stop-skylning og dobbelt skyl. Det er ikke altid nødvendigt at bruge maksimal liter vand for at skylle ud i toilettet. Men det er heldigvis nemt at udskifte, hvis den betjeningsplade, du har, kun har enkelt skyl.

Tip 4 - Sluk for vandhanen

Det tager tid at børste tænder, vaske hænder og barbere sig. Du har brug for vand i starten, og når du er færdig, men der er ingen grund til at lade vandet løbe indimellem. Så sluk for vandet og spar betydelige mængder vand.

Tip 5 - Reducer mængden af varmt vand

Varmt vand er det mest problematiske vand i husstanden. For at varme det i en elkedel betyder, at du skal bruge energi. Men skal du have det fra vandhanen, så tager det tid, før vandet bliver ordentligt varmt. Imens løber ubrugt koldt vand ned i afløbet. Du bruger derfor meget vand, selvom du bare hurtigt skal vaske dine hænder hurtigt med varmt vand. Det kan betale sig at gentænke dette.

Tip 6 - Reparer en dryppende vandhane

En konstant dryppende vandhane går ikke kun på nerverne, den bidrager også til en høj vandregning - og skade på miljøet. Så det er noget, du skal fikse så hurtigt, som muligt. En beskidt eller ødelagt pakning er oftest årsagen til den dryppende vandhane - og den tager ikke lang tid at reparere. Og det betaler sig hurtigt at få det fikset.

Geberit VariForm håndvask
Geberit iCon håndvask

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Vær altid opdateret

 Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset