Stoppet afløb - hvad nu?

VariForm håndvask (© Geberit)

Hår kan hurtigt stoppe afløbet til i brusenichen eller håndvasken. En god måde at løse det på er med en god gammeldags svupper. Den løsner tilstopningen og skyller de sidste rester ned i kloaksystemet.

Vandlåsen skal, som navnet antyder, låse for den ubehagelige lugt, der kan være i afløbet, så det ikke spreder sig til hele badeværelset. Vi har to af de mest kendte vandlåse nemlig pungvandlås og p-vandlås, som blandt andet bruges til køkkenvasken.

Hold afløbet i gang

  • Lidt vedligehold er nødvendig for at vandlåsen fungerer. Undgå hår og snavs i afløbet. Her er en hårsi eller lignende en ideel løsning.
  • Lad vandet løbe en gang imellem, da skidt kan tørre ud og sætte sig fast i afløbet, hvis det sidder der for længe. Det er der afløbet begynder at lugte.
  • Hvis vandlåsen er blokeret, så brug ikke nogen gør-det-selv metoder. En svupper vil hjælpe med at løsne det hele op. Hårde kemikalier skal modsat undgås, da det kan ødelægge materialet. Tips: Skal vandlås m.m. af, så overlad det til en professionel.
  • P.S. Trykrørs rengøring, som ofte er annonceret som “mirakel værktøj“ kan ødelægge vandlås og rør, da der kan blive brugt et for højt tryk. Så brug det korrekte værktøj.

Ekstra værdi for digFå inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere renlighed på badeværelset

Produkter til mere renlighed på badeværelset