Tips til frisk luft på badeværelset

Alle badeværelser er forskellige - men problemerne er de samme. Et badeværelse kan lufte dårligt og ikke kun, når toilettet har været brugt. For meget fugt, en defekt ventilation eller et stoppet afløb kan også forårsage dårlig lugt på badeværelser. Der er mange måder at få frisk luft på badeværelse igen, afhængig af problemet. De følgende tips er nogle af de mest effektive.

Sådan sikrer du frisk luft på badeværelset

Husholdsningsremedier for frisk luft på badeværelset

Tip 1: Husholdningsremedier hjælper

Simple remedier kan være brugbare til midlertidigt at fjerne dårlig lugt efter du har været på toilettet. Brændende tændstikker fjerner eksempelvis lugten takket være den svovl, det indeholder. Det mest udbredte trick er dog at bruge duftspray eller olier. En skål med eddike eller citronvand og friske kaffebønner binder lugten. Det samme gælder en lille skål med salt. Disse husholdningsremedier kan således neutralisere lugte grundet deres bindende effekt.

Tip 2: Brug moderne teknologi

Hvis du ønsker at planlægge forud og udrydde dårlig lugt i badeværelset efter toiletbesøg permanent, er den bedste måde at gå efter en innovativ og effektiv løsning som et toilet med integreret lugtudsugning. Den kan fjerne dårlig lugt hurtigt direkte fra toilettet, inden lugten når at sprede sig til resten af rummet. Princippet minder om en emhætte, som bruges i køkkenet. På badeværelset er det muligt med enten lugtudsugning, der er en integreret del af toilettet, eller et modul, som man sætter i cisternen, som har et filter, der sørger for at suge og rense luften, et såkaldt DuoFresh modul

Tip 3: Tør dagligt

Hvis fugt og varme bygger sig på i rummet over en længere periode, kan det å en dårlig lugt på trods af ventilation. Det kan endda lede til mug. Den bedste løsning er at gøre det til en daglig rutine at aftørre tildampede områder, såsom vandhanen og fugerne mellem fliserne, med en klud efter hvert bad. Håndklæder kan også medføre fugt på badeværelset, og det er derfor vigtigt at udskifte dem regelmæssigt.

Badeværelse med stort vindue og Geberit ONE møbel og toilet

Tip 4: Ventilation, naturligvis!

Ventilation har vist sig at være en hurtig og effektiv måde at udskifte fugtig luft med frisk luft. Hvis du lufter ud regelmæssigt på dit badeværelse, kan du forhindre mug i at formere sig. Af miljømæssige årsager skal vinduet naturligvis ikke være åbent i flere timer i vintermånederne, da det vil lukke unødig varme ud ad vinduet. Det er særligt effektivt, hvis der får lov til at være gennemtræk på badeværelset i et stykke tid, da fugten så kan forsvinde hurtigt. Har du ikke noget vindue på badeværelset, så tænd ventilationen et stykke tid. Det kan også hjælpe at åbne døren til badeværelset og et vindue i rummet ved siden af. Du bør dog have døre til andre rum lukkede, så du ikke risikerer, at fugten spreder sig til disse rum.

Tip 5: Udskift ventilationsfilteret

På badeværelset uden vinduer hjælper ventilation med at fjerne fugten. Ventilationens ydeevne afgør, hvor hurtigt fugten forsvinder. Hvis ventilationen er for gammel eller i stykket kan det dog give dårligt luft på badeværelset. Du kan derfor opleve dårlig lugt på badeværelset, hvis filteret i ventilationen er stoppet eller defekt, da det vil resultere i, at dårlig lugt kommer tilbage til badeværelset. Uanset situationen, så sørg for at rengøre, vedligeholde og eventuelt udskifte filteret eller hele ventilationen, hvis nødvendigt.

Tip 6: Rengør vandlåsen

Den ubehagelige lugt kan også komme dybere fra, eksempelvis hvis afløbet eller vandlåsen er stoppet. En svupper er effektiv til at løsne snavs, men alternativt kan du også skabe over- og undertryk.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere komfort på badeværelset

Vær altid opdateret

Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelet. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset