Slut med bakterier på badeværelset

Offentlige toiletter er fyldt med alle former for bakterier. Men det er selvfølgelig muligt at holde bakterierne under kontrol på sit eget badeværelse - selvom bakterierne også kan trives der. Grunden til dette er, at mange oftest kun fokuserer på toiletskålen, håndvasken og badekarret, når de skal gøre deres badeværelse rent. Der er dog ingen grund til panik. Et bakteriefrit hjem er nærmest umuligt og heller ikke nødvendigt. På dit private badeværelse kan simpel hygiejne holde de værste bakterier i skak.

Tips til at reducere mængden af bakterier på badværelset

Geberit ONE badeværelsesmøbel (© Geberit)
 • Bakterier elsker fugtige håndklæder. Så hæng dem altid, så de nemt kan tørre og vask dem minimum én gang om ugen ved minimum 60 grader.
 • Tandbørster skal ikke overses som potentielle bakteriefælder, og derfor skal de også udskiftes hver anden eller tredje måned. Samtidig skal de sættes et sted, hvor de kan tørre ordentligt.
 • Luk altid toiletlåget. Når du skyller ud i toilettet, flyver bakterierne rundt i luften og spreder sig til hele badeværelset, hvis du ikke har låget lukket.
 • Da bakterier elsker fugt, er det vigtigt at lufte ud og få frisk luft ind på badeværelset eller at sikre, at ventilationen virker ordentligt.
 • Bruseforhæng tiltrækker mug og bakterier. Så det er vigtigt at sikre, at det kan tørre ordentligt efter brug. Derudover skal de også vaskes fra tid til anden. Med tiden vil det dog være mere hygiejnisk at få en brusevæg i glas.
 • Glem ikke dørhåndtag, betjeningsplader og stikkontakter, når du rengør badeværelset.
 • Tør altid badekar og bruseniche af efter brug, så det er svært for mikroorganismer at leve der. Det hjælper også med at forhindre kalk.
 • Mange bakterier lever i silikonefuger, selvom de ser rene ud ved første øjekast. Derfor skal du jævnligt gøre dem rent med eddikebaseret rengøringsmiddel og varmt vand.
 • Glem ikke brusehovedet. Bakterier udvikler sig hurtigt i brusehovedet, så det er en god ide at lade varmt vand løbe gennem det, inden du går i bad. Ideelt set skal vandet have en temperatur på over 50 grader.
 • Klude til rengøring skal vaskes jævnligt på 90 grader i vaskemaskinen og kun med andet brugt til badeværelset. Brug gerne en klud i en særlig farve til toilettet, så du kan kende den.
 • Hår og skidt samler sig nemt på bademåtten. Ryst dem jævnligt og vask dem i varmt vand.
 • Badesvampe brugt i badet er ikke bedre end en skuresvamp i køkkenet og skal derfor skiftes jævnligt.
 • Makeup og hårbørster skal også rengøres. Ideelt skal de jævnligt vaskes med shampoo.

Ekstra værdi for digFå inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere renlighed på badeværelset