Badeværelsesmøbler i træKvalitet på badeværelset

Geberit ONE bordstående håndvask på badeværelsesmøbel i eg

Træ er et meget brugt byggemateriale. Uanset om det er i bygninger, på skibe eller på vinduer, er det normalt, at træ kommer i kontakt med vand. Så hvorfor bliver træ ofte set ned på? En udbredt tro er, at det hurtigt fører til skimmel.

Træ er blevet helt almindeligt i køkkenet, og nu ser vi også i højere grad et paradigmeskift, når det kommer til brugen af træ på badeværelset.

Du kan finde træ på gulvet, som vægpaneler eller på badeværelsesmøblerne, hvor det er blevet moderne at placere en bordstående håndvask oven på et solidt stykke træ. Du kan endda få badekar og håndvaske i træ.

Hvilken type træ er egnet til badeværelsesmøbler?

Badeværelsesmøbler fra Geberit iCon serien

Forskellige træsorter er velegnede til brug på badeværelset. Det er dog vigtigt, at træoverfladen er forseglet, så fugt ikke kan trænge ind. Det bedste er at konsultere din forhandler før køb.

 • Eg: Eg er et robust træ med vandafvisende egenskaber. Det er også kendt for sin holdbarhed og kan klare fugt godt, hvis det er forseglet korrekt.
 • Lærk: På grund af sit naturlige harpiksindhold er lærketræ særligt holdbart mod fugt og forrådnelse. Dette gør det til det ideelle valg til badeværelsesmøbler.
 • Robinie: Robinie er et ekstremt tæt, hårdt træ, hvilket betyder, at det stort set er uopslideligt i fugtige miljøer som badeværelset.
 • Douglasgran: Den høje styrke og naturlige træstruktur gør Douglasgran til et robust og æstetisk tiltalende valg til møbler i fugtige miljøer.
 • Cedertræ: Cedertræ er fugtafvisende takket være sit naturlige olie- og harpiksindhold. En anden fordel er, at det har en behagelig duft og indeholder naturlig beskyttelse mod insekter.
 • Akacie: Akacietræ er robust og modstandsdygtigt over for fugt. Dets naturlige finhed og træstrukturgiver flotte møbler i badeværelset.
 • Bambus: Selvom bambus teknisk set er en type græs og ikke træ, er bambus et godt valg på grund af dets fugtmodstand. Det er også hårdt og holdbart, for ikke at nævne miljøvenligt som et hurtigtvoksende materiale.
 • Kirsebær: Selvom kirsebærtræ ikke er så tæt som andre træsorter, kan det også beskyttes godt mod fugt med den rigtige forsegling. Det har flotte naturlige farve og træstruktur.
 • Krydsfiner: En masse badeværelsesmøbler er ikke lavet af massivt træ, men af krydsfiner med melaminbelægning - med andre ord har det et trædesign. Da krydsfiner består af tynde trælag, der er limet sammen, er det ikke så modtageligt for deformation forårsaget af fugt. Det er derudover også meget stabilt takket være sin lagdelte struktur.

Hvorfor er træmøbler så populære?

Træ er et populært materiale til badeværelset, da det har en positiv effekt på atmosfæren. Træ er en levende ting, hvilket betyder, at det kan absorbere fugt og også afgive det. Dette har en sund indvirkning på klimaet i rummet.

Mindre kendt, men lige så vigtigt: Nogle træsorter har også antibakterielle egenskaber takket være deres høje surhedsgrad. Dette er især fordelagtigt i badeværelset – et sted, hvor hygiejnen er vigtig.

Tips: Ting du skal være opmærksom på, når du vælger træ til badeværelsesmøbler

Geberit ONE håndvask i valnød

Træ på badeværelset er en god ting. Men pas på - visse aspekter skal tages i betragtning, når du vælger træ til badeværelsesmøbler, fordi der er meget fugt på badeværelset.

Vælg det rigtige træ til direkte kontakt med vand

Mange træsorter er ideelle, men der er også nogle, der ikke bør bruges til elementer, der kommer i direkte kontakt med vand.

 • Fyr: Modtagelig over for blåplettede svampe i tilfælde af længere tids udsættelse for fugt.
 • Valnød: Kan blive misfarvet på grund af vandoptagelse.
 • Ahorn: Et meget hårdt træ, men modtageligt for pletter, når der bruges rengøringsmidler.
 • Rødtræ (såsom merbau eller jatoba): Udvikler hurtigt grimme skygger, når de kommer i kontakt med fugt.
Geberit ONE badeværelsesmøbel med to skuffer

Korrekt håndtering og pleje af badeværelsesmøbler lavet af massivt træ

Når først det rigtige træ er blevet valgt til badeværelsesmøblerne, gulv- eller vægpanelerne, skal du være opmærksom på, hvordan du passer bedst på det. Her er nogle tips:

 • Ideelt set bør vandstænk tørres af med det samme, så vandet ikke kan trænge ind i træet.
 • Stærke rengøringsmidler bør ikke anvendes på massivt træ.
 • Enhver, der bruger olieret træ, bør påføre plejeolie med jævne mellemrum. Dette forhindrer træet i at svulme op og sikrer, at det forbliver forseglet og afviser snavs.
 • God ventilation er afgørende.
 • Træoverflader kan normalt tørres af med en fugtig klud - andet er ikke nødvendigt.
 • Træbeskytter med kemiske midler mod svampe og insekter kan undværes på badeværelset, hvis disse tommelfingerregler følges.

Ønsker du, at det skal være nemmere at rengøre og vedligeholde, er badeværelsesmøbler lavet af krydsfiner med melaminbelægning i trædesign et godt valg. Dette møbel er mindre modtageligt for fugt og er nemt at rengøre.

Renova Plan badeværelse

Sørg for bagventilation af træbeklædning

Bagventilation af træbeklædning betyder, at der efterlades en luftspalte mellem beklædning og væg. Denne luftspalte muliggør naturlig ventilation og hjælper med at regulere fugtniveauet. Mellemrummet mellem væg og beklædning kaldes et bagventilationsspalte.

Bagventilation har følgende fordele:

 • Fugtregulering: Luft cirkulerer gennem bagventilationsåbningen mellem væg og træbeklædning. Derefter reduceres fugtigheden automatisk. Dette er især vigtigt på badeværelser på grund af den høje luftfugtighed.
 • Forebyggelse af skimmelsvamp: Takket være ventilation fordamper den fugt, der kan samle sig bag beklædningen. Dette mindsker risikoen for dannelse af skimmelsvamp.
 • Termisk isolering: Bagventilation har også en isolerende effekt, hvilket resulterer i forbedret termisk ydeevne.
 • Forlængelse af levetid: Mellemrummet til bagventilation forhindrer beklædningen i at komme i direkte kontakt med væggen. Dette kan forlænge træets levetid, da det er bedre beskyttet mod potentielt skadelige påvirkninger.

Planlægning af badeværelset: Oftest stillede spørgsmål

NyhedsbrevRegistrer dig nu

Hold dig opdateret


Vores nyhedsbrev giver god indsigt og praktiske tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre dit liv lettere.

Badeværelsesprodukter med et funktionelt design

LÆS LIGNENDE TIPS OG TRICKS