Planlægning af sanitetsrumEndnu bedre badeværelsesplanlægning med Geberit

God planlægning af badeværelset er afgørende

Badeværelset som et refugium, hvor folk tilbringer meget tid

I en gennemsnitlig levetid bruger vi omkring 850 dage på badeværelset, hvilket svarer til mere end 2 år af vores liv. Vi bader omkring 30.000 gange og bruger over 300 dage på toilettet. Med tal som disse er badeværelset klart meget vigtigere, end vi skulle tro.

For at sikre at et badeværelse opfylder individuelle behov og bliver et behageligt sted at slappe af, er god badeværelsesplanlægning, der stemmer overens med brugernes personlige krav, afgørende.

Det er her, at Geberit støtter fagfolk med at planlægge det perfekte badeværelse i overensstemmelse med deres kunders forventninger og med at føre deres projekter ud i livet. Et vellykket projekt afhænger af effektiv planlæging af sanitetsrum efter aftale med slutbrugeren.

PartnerskabLedsaget planlægning af sanitære faciliteter

Geberit som en pålidelig installationspartner for sanitetsfagfolk

Med Geberit kan du altid regne med en erfaren installationspartner med omfattende ekspertise.

Drag fordel af vores omfattende support i form af produktløsninger, kundeuddannelse, specialistseminarer og fora og endda en direkte lokal kontakt.

Lær mere om Geberit træninger og kurser

Optimal planlægning af sanitetsrumTips til at organisere badeværelset

  • Gennemtænkt badeværelsesplanlægning starter, så snart du træder ind i rummet. Vær meget opmærksom på synslinjen.
  • Vores håndvaskemøbler er generelt placeret i midten af badeværelset. Det skal være let tilgængeligt og placeret i nærheden af indgangspartiet.
  • For at sikre en følelse af privatliv bør toilettet ikke umiddelbart kunne ses fra indgangen. Dette badeværelseselement er ideelt placeret bag en montage foran væg eller i en niche.
  • Brusenicher har tendens til at være mere populære hos kunderne end badekar. Med dette i tankerne bør du tage højde for mere plads til dette på planlægningsstadiet.
  • Udsigten fra badekarret bør bidrage til en afslappende helhedsoplevelse. I denne henseende er det at foretrække, at dine kunder vender mod et vindue frem for et toilet eller radiator.
  • At have en håndvask nær døren er praktisk, hvis du bare vil vaske hænder eller tjekke dit hår hurtigt.
  • En anden faktor at overveje er, at rum med et sminkespejl i indgangspartiet fremstår større og mere åbne.
Tag hensyn til udsynet, når du planlægger et sanitetsrum – skjult toiletområde
Bevægelses- og cirkulationsområder er særligt vigtige i små badeværelser

Rumlayout badeværelsetVær opmærksom på bevægelses- og cirkulationsområder

Det er vigtigt at have visse minimumsafstande og målangivelser i ethvert godt badeværelsesdesign for at sikre maksimal komfort. Dette er den eneste måde at sikre, at badeværelseselementer såsom håndvaskemøblet eller toilettet kan bruges komfortabelt. Ud over pladsen til sanitetsprodukterne på et badeværelse skal der altid tages højde for tilstrækkelige bevægelses- og cirkulationsområder.

Bevægelsesområde: Der skal planlægges et minimum uhindret gulvområde foran hvert badeværelseselement. Bevægelsesområder må kun overlappe hinanden, hvis der ikke kan forventes samtidig brug af badeværelseselementerne. Lokalt gældende standarder skal også overholdes for de anbefalede minimumsmålangivelser.

Cirkulationsområde: For at tillade ubegrænset adgang, når badeværelseselementer er i brug samtidigt, skal der udover bevægelsesområdet planlægges et cirkulationsområde.

Renova Compact: Bevægelses- og cirkulationsområder er også vigtige i gæstebadeværelser
Der skal tages hensyn til bevægelses- og cirkulationsområder, når et sanitetsrum planlægges

Digitale planlægningsværktøjer til fagfolk

Geberit tilbyder en bred vifte af digitale planlægningsværktøjer til fagfolk, såsom Geberit ProPlanner

Mange nyttige planlægningsværktøjer er også tilgængelige for VVS-ingeniører, VVS-installatører og arkitekter:

InstallationssystemerGrundlæggende til badeværelsesdesign

Installationssystem med Duofix

Installationssystemer er nu en universelt accepteret standard og danner grundlag for design og udstyr af badeværelser og sanitetsrum. De består af en rammekonstruktion og de tilhørende installationselementer, suppleret med forsynings- og afløbsledninger. Installationssystemer kan opdeles i tre områder:

1. Installationsvæg med fast bagvæg: Dette installationssystem installeres foran en skillevæg. Installationselementerne er integreret i montagen foran væggen og forsynings- og afløbsledninger lægges her. Montager foran vægge kan bygges i en massiv eller letvægtskonstruktion. Højdemæssigt kan de være halvhøje, rumhøje eller en kombination af de to. Skakterne til rør gennem gulvet kan også integreres som montage foran væg.
Egnede systemer omfatter: Geberit Duofix og Geberit GIS

2. Montage i væggen: Det er her installationsniveauet med installationselementer og rørledninger er placeret inden i skillevæggen, der adskiller rummet. Montager i væggen er overvejende konstrueret ved hjælp af letvægtskonstruktionsmetoder på grund af pladsbehovet.
Egnede installationssystemer omfatter: Geberit Duofix og Geberit GIS

3. Fritstående systemvægge: Disse bruges primært til indretning i rummelige badeværelser. De kan udelukkende bruges i let byggeri med passende systemer, som f.eks Geberit GIS. De står enten selvstændigt i rummet som en ø eller også er de forbundet til en væg på den ene side. Ved fritstående øer føres forsynings- og afløbsledninger gennem gulvet eller ned i gulvet underneden.

Har du brug for at vide mere?

Vi ser frem til at høre fra dig.

Ofte stillede spørgsmål om sanitetsrum

Læs lignende emner