Karbad eller brusebad - hvad er bedst?

Vand? Selvfølgelig. Men hvor meget vand er godt for din hud? Holdningerne til, om det er bedst at tage et brusebad eller et karbad, er meget forskellige. Mens nogle sværger til karbad, synes andre at et brusebad er det bedste i verden. Men hvad er bedst for naturen? Og hvad er bedst for din hud?

Kvinde synger i badekaret

For miljøets skyld

Brugerundersøgelser viser, at karbad bruger tre gange så meget vand som et brusebad. Et gennemsnit på 150 liter kræves for at fylde et badekar. Sammenlignet med dette bruger et fem-minutters bad omkring 50 liter vand, afhængig af brusehoved og indstillingerne af armaturet. Hvis du sparer på vandet, kan du komme ned på 30 liter. Det er selvfølgelig, hvis du slukker for vandet, mens du sæber dig ind. At tage et brusebad er også det mest økonomisk rigtige. At tage et karbad koster op til fem gange så meget.

For din huds skyld

Generelt er et kortere bad bedre for din hud end et langt bad, hvis man ser bort fra brugen af sæber. Hvis du har en sund hud, kan du nemt tage et bad én gang om dagen uden at skade den. Det er dog ikke godt for huden at tage mere end ét bad om dagen, at bruge meget varmt vand eller at stå længe under bruseren. Specielt ikke, hvis du har en tendens til tør hud, da det ødelægger hudens naturlige beskyttende lag.

Konklusion

Som hovedregel er et kort brusebad sundere for din hud, billigere og bedre for miljøet. Det skader dog ikke fra tid til anden at tage et karbad eksempelvis om vinteren for at varme dig selv. Som vanligt er det et spørgsmål om “alt med måde“.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

Vær altid opdateret

Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er helt præcis dine behov? Er plads, renhed eller design mest vigtig for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset