Foretrækker du karbad eller brusebad?

Det er meget forskelligt, om folk mener, at det er bedst at tage et karbad eller et brusebad. For nogle er karbadet en integreret del af badeværelset. Andre foretrækker brusebadet, når det kommer til personlig hygiejne. Vi har samlet fem fordele ved henholdsvis karbad og brusebad.

5 fordele ved brusebad

Person bader med CleanLine afløbsrende (© Geberit)

1. En bruseniche eller brusebad kan monteres på selv små badeværelser og under skråtag. Der er mange pladsbesparende løsninger, som varierer i bredde og højde såvel som design. I store badeværelser kan brusevægge og brusebade bruges som rumdelere.

2. Moderne afløbsrender kan installeres i gulvet, så det fremstår næsten usynligt.

3. Et rum kan se større ud, hvis brusebadet er tilpasset. En foldedør eller glasdør er oplagt at bruge og sammen med de rette fliser kan det skabe en illusion af mere plads.

4. Et brusebad kan også være et ekstra designelement på badeværelset, eksempelvis med et særligt armatur, et bruseforhæng i en flot farve eller smukt mønstrede fliser.

5. Det er hurtigere at tage et brus og bedre for miljøet, fordi der bruges mindre vand end ved et karbad. Det sparer tid, penge og energi. Til sammenligning: I gennemsnit bruges der omkring 150 liter vand til at fylde et badekar; et fem minutters brus sparer tre til fem gange det vand, hvis vandet slukkes, mens man sæbes ind.

5 fordele ved et karbad

1. At have et badekar er sjovt. I et familiebadeværelse er badekarret særligt populært hos børn, som får en følelse af, at det er sjovt at gå i bad.

2. En fordel ved badekar er, at du ikke skal vælge mellem brus og bad - du kan gøre begge dele. Og for mennesker, der ikke længere er fysisk stærke, er det muligt at få badekar med sæder eller døre, så det er lettere at komme ned i det. I et lille badeværelse kan hjørnebadekar være en god ide.

3. Et badekar repræsenterer komfort med kombinationen af personlig hygiejne og afslapning. Badekar med spafunktion øger komforten endnu mere.

4. Et dejlig varmt bad er godt for helbredet. Det hjælper med at mindske stress i hverdagen og varmer din krop efter en kold dag. Hvis du er ved at blive forkølet, kan et karbad hjælpe med blodomløbet og styrke kroppens naturlige forsvar. Du kan endda tilføje badeolier i vandet og få din krop og muskler til at slappe endnu mere af.

5. Badekar kan blive omdrejningspunktet på badeværelset. Udover helt almindelige badekar kan du også få fritstående badekar, indbyggede badekar og hjørnebadekar i flotte designs.

Tawa badekar (© Geberit)
Renova Plan badekar (© Geberit)

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere komfort på badeværelset

Vær altid opdateret

Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset