Indret funktionelle badeværelser

Carsten Wraae Jensen fra arkitekturfirmaet Bjerg Arkitektur A/S (© Wilfred Gachau)

Som en del af en Geberit konkurrence skulle seks europæiske arkitekter designe et badeværelse på 6 m². Det danske arkitektfirma Bjerg Arkitektur vandt konkurrencen med deres bud “Ro“.

Styrken ved designet er, at det giver brugerne af badeværelset en følelse af ro. “Vi bruger træ - et materiale der giver liv. Badeværelset er et af de få rum, hvor vi kan lukke døren og være helt alene. Derfor skal det give en god følelse i en afslappet atmosfære,“ siger Carsten Wraae Jensen, projektmanager og arkitekt hos Bjerg Arkitektur. Svaret til, hvordan man bedst designer et lille badeværelse, er let: så funktionelt som muligt.

Opbevaringsplads

Opbevaringsplads er vigtigt på badeværelset. For arkitekter og andre designere er håndvaskområdet et godt sted at starte, når det kommer til indretningen af badeværelset. Det er her, der er mulighed for at lave god opbevaringsplads. En håndvask med underskab er praktisk og giver god opbevaring uden at tage mere plads fra rummet, end det der allerede bliver brugt på håndvasken.

“Når du træder ind i rummet, skal dine hverdagsitems ikke være det første, man ser. Prøv i stedet at finde et system, der gemmer disse ting væk,“ siger Carsten Wraae Jensen. Med badeværelsesmøbler kan du gemme tingene væk, men stadig have dem inden for rækkevidde.

Lys og plads

Carsten Wraae Jensen tilføjer: “Vi ville skabe et rum, der var både bæredygtigt og funktionelt. Vi ville ikke have produkter, der kun var flotte. De skulle også være praktiske.“ Et lyst rum med materialer i lyse farver og integreret lys i spejlet var også vigtigt. Det får nemlig rummet til at syne større.

Sanselig oplevelse

Derudover er det også vigtigt at indtænke aspekter som let rengøring i indretningen af badeværelset. Store overflader, god belysning såvel som materialer, der er lette at rengøre, spiller en stor rolle. Det er derfor ingen overraskelse, at “Ro“ vandt. Her er fokus på rengøringsvenlige produkter med et elegant look.

5 tips til at planlægge et lille badeværelse

1. Planlæg rummet: Er der plads til alle dine drømme på badeværelset? Start med at lave en liste med dine prioriteter. Der er en løsning til alle ønsker. Vi anbefaler eksempelvis en håndvask med underskab, da det giver god opbevaringsplads.

2. Flere skuffer: Afhængig af dine ønsker, og hvad der er behov for, kan det også være en fordel af montere et badeværelsesmøbel med flere skuffer.

3. Vær fleksibel: Med organiseringsbokse kan du skabe orden i skufferne. Dette system skal være fleksibelt, da dine behov kan ændre sig med tiden.

4. Brug spejlskabe: Spejlskabe giver to funktioner i ét produkt: opbevaringsplads og lys - foruden selv spejlet. Derudover kan man endda få spejlskabe, der bygges ind i væggen og derved får badeværelset til at se større ud.

5. Tænk på fremtiden: Gå efter et barrierefrit badeværelsesdesign uden trin og med plads til at bevæge sig rundt. Det er både moderne og giver god komfort.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter der skaber mere plads på badeværelset

VÆR ALTID OPDATERET

Fire billeder fra Geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset