Hvor lille kan din håndvask være?

På et lille badeværelse eller et gæstetoilet bør håndvasken ikke optage ret meget plads, men skal stadig være både praktisk og flot. Vi giver dig nogle tips til, hvordan du finder dette:

Xeno² håndvask (© Geberit)

1. Standard håndvaske har en dybde på 55 cm, mens en mindre håndvask normalt vil have en dybde på 45 cm. Men på små badeværelser vil det ofte stadig være for stort. Derfor findes der nu et udvalg af helt små håndvaske med en dybde på kun 20-25 cm. Hos Geberit finder du det blandt andet i følgende badeværelsesserier:Xeno², iCon og Smyle

2. Kombinationen af håndvask og møbel er oplagt på badeværelset. Særligt på små badeværelser kan det være pladsoptimerende at kombinere vasken med et underskab. Med vores 3D planlægningsværktøj kan du designe dit badeværelse eller gæstetoilet og vurdere størrelser og produkter i forhold til hinanden. I værktøjet tegner du din plantegning og indsætter derefter håndvask, møbler og andre elementer, du har brug for på badeværelset. Planlægningsværktøjet viser alle Geberit produkter - fra møbelsæt til bordstående håndvaske - i alle tilgængelige størrelser. Så kan du nemt se, hvilken løsning der er bedst til dit badeværelse.

3. Smart design: Håndvaske findes ikke kun i forskellige størrelser, men også i forskellige designs. De fås i rektangulær, oval eller rund og med vertikalt eller horisontalt afløb, så du kan finde en, der passer til dit badeværelse. Særligt på små badeværelser er håndvaskene med pladsbesparende afløb et godt valg. Disse er designet, så de kan kombineres med et smalt underskab for at give god opbevaringsplads.

iCon lille badeværelsesmøbel med håndvask (© Geberit)

4. Særlige hjørneløsninger gør det muligt at optimere pladsen på helt små badeværelser og gæstetoiletter. Går du efter Geberit produkter, så er iCon særligt egnet til denne løsning.

5. Håndvaskens form: En lille håndvask betyder altid, at der bliver mindre opbevaringsplads, da man i mange tilfælde mister den lille kant på håndvasken. Afhængig af håndvaskens udformning kan det dog stadig være muligt at optimere pladsen. Hvis du vælger en asymmetrisk håndvask med armatur i siden, er der stadig plads til en kant, hvor du kan sætte sæbe eller lignende.

6. Funktionalitet er vigtigt. Selv ved små håndvaske skal der være plads til, at man kan vaske hænderne ordentligt nede i vasken under armaturet. Derfor er det vigtigt ikke at undervurdere dybden på håndvasken. Test gerne i et showroom - uden vand naturligvis.

7. Du kan spare plads med eksempelvis indbyggede armaturer. Det er altid en god ide at teste armaturet sammen med håndvasken for at sikre, at der ikke sprøjter vand ud over det hele. Derudover designer producenter ofte armaturer, der er særligt tilpasset små badeværelser.

Ekstra værdi for digFå inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter der skaber mere plads på badeværelset