Et frisk lag maling på badeværelset

For mange kan det være svært at vælge den rigtige farve til badeværelset. de fleste badeværelser bliver brugt i 20-30 år og bliver kun sjældent renoveret i det tidsrum. Derfor er det vigtigt med farver, der forbliver populære med tiden. Derudover er det vigtigt at vælge badeværelsesudstyr i farver, der passer til resten af badeværelset. Disse tips hjælper dig med at vælge den rigtige farve til badeværelset.

Klassisk hvid - et sikkert valg

Efter, at de vilde farver var populære i 70'erne og 80'erne, blev hvid i lang tid den dominante farve på badeværelset og er fortsat populær, da den forbindes med renhed og kvalitet. Hvide porcelænselementer som toilet, håndvask og badekar er tidløse og kan kombineres med alle farver.

Hvordan kan jeg bruge farve på badeværelset uden at male væggen?

Farver skaber atmosfære og kan give en følelse af hjemlighed på badeværelset. Men det er ikke nødvendigt at male væggen for at få farve på badeværelset. I stedet kan du bruge farverige elementer i form af badeværelsestilbehør. Fordelen ved dette frem for maling er, at det kan udskiftes nemt og billigt. Følgende ting kan give et strejf af farve:

  • Tekstiler som håndklæder, bademåtter, tæpper og bruseforhæng
  • Sæbedispensere, tandbørsteglas og håndklædeholdere
  • Vaser og blomsterkrukker
  • Billeder og figurer
  • Dekorative elementer som stearinlys
  • Små badeværelsesmøbler
  • Selvdesignede betjeningsplader

Planter kan også give badeværelset en naturfølelse. Men vær opmærksom på, at ikke alle planter er egnede til et badeværelse.

Hvilken farve passer til et badeværels?

Farver spiller en vigtig rolle for, hvor stort et rum virker. Vær derfor opmærksom på rummets størrelse, når du vælger farve til væggen. Stærke farver kan nemt få et rum til at syne mindre, mens pastelfarver har den modsatte effekt.

I dag bliver badeværelsesvægge oftest malet i farver som beige, lys grå eller pudder. Neutrale farver giver et moderne og tidløst elegant look. Derudover ser håndvaske og toiletter særligt sofistikerede ud, når de kombineres med de lyse farver.

Pastelfarver
  • Sand og nude toner skaber en følelse af varme. De har en afbalancerende effekt på både øjne og sind, fordi de skaber en følelse af rolighed og harmoni.
  • Grå nuancer: Grå kommer i et bredt udvalg af nuancer - blandet med lidt brun har grå en varmende effekt, mens det med et mere blåligt skær har en kølende effekt. Tilbehør i rød, gul eller turkise harmonerer særligt godt med et gråt badeværelse.
  • Pastelfarver: Lys blå, lyserød, mint eller lignende nuancer skaber en følelse af lethed og velvære på badeværelset. Det gode ved pastelfarver er, at de altid fremstår fine og rolige i kombination med hvid, som er at finde på de fleste porcelænselementer på badeværelset, og det får badeværelset til at syne større.

Vores tip: Lige meget, hvilken farve du vælger, så test altid farven inden du maler hele væggen. En nem måde at gøre det er ved at male flere farveprøver ved siden af hinanden på væggen, eller ved at male et testmønster på træ eller karton. Kig derefter på farveprøverne på forskellige tidspunkter på dagen, da lyset og omgivelserne (eksempelvis farven på fliserne, badeværelsesmøblerne eller loftet) kan have stor betydning for, hvordan farverne fremstår. Ydermere anbefaler vi at bruge vandfast maling eller maling, der er designet specielt til badeværelser. Dette gør rengøringen nemmere og du undgår, at der kommer mug.

Konklusion

Vi anbefaler sanitært udstyr og badeværelseskeramik i klassiske farver kombineret med diskrete, varme nuancer på væggen. Husk, at less is more. Badeværelset virker roligere og mere ryddeligt, når der ikke bliver brugt alt for mange farver i grundelementerne. Dekorationer og badeværelsestilbehør kan give mere farve og et moderne udtryk og kan nemt udskiftes, hvis der bliver behov for det.

Pastelfarver på badeværelset

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Badeværelsesprodukter med et funktionelt design

Vær altid opdateret

Four images of the Geberit Stories

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelet. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset