Tre spørgsmål om personlig hygiejne

Det er en naturlig del af det at være menneske, at man skal på toilettet. Og en del af den proces indebærer personlig hygiejne og rengøring af intimområde. Der er mange måder at gøre det på, og de har alle samme formål: at øge den personlige komfort. Alle ønsker at føle sig rene og friske, når de forlader badeværelset.

I de fleste europæiske husstande bliver der brugt tørt eller vådt papir til at rengøre intimområdet. Men bliver vi så rene, som vi ønsker at være, blot med toiletpapir eller en vådserviet? Nedenfor kan du få svar på nogle af de spørgsmål, du måske ikke ønsker at stille offentligt.

Bliver du helt ren kun ved brug af toiletpapir?

Væghængt toilet

Du finder toiletpapir på de fleste badeværelser, og der bliver sjældent sat spørgsmålstegn ved, hvor brugbart det er til personlig hygiejne. Faktisk mener de fleste, at papir er effektivt, når det kommer til personlig hygiejne, og at de føler sig rene efter toiletbesøget. Dermatologer mener dog ikke, at man bliver ordentlig ren med toiletpapir. Det meste af det, der skal fjernes, forsvinder. Men tørt papir kan ikke fjerne alt. Hvis disse rester bliver siddende på din hud i lang tid, så kan det skade huden.

Når du tørrer dig med papir, er det dog vigtigt, at du altid tørrer forfra og bagud og derefter tager et nyt stykke papir. Det hjælper med at undgå bakterier, som kan lede til infektioner. Derudover er det faktisk bedre at dubbe frem for at gnide med toiletpapiret, da det kan give hudirritationer.

Hvor hygiejnisk og skånsomme er vådservietter for dit intimområde?

I reklamer bliver vådservietter fremhævet som et praktisk hygiejneprodukt. Vådservietterne er helt våde og dufter af sæbe; det giver dig den følelse af friskhed, som du er på udkig efter. De er også populære til babyer. Sammenlignet med tørt papir kan vådservietter fjerne rester mere grundigt, men der er også nogle problemer associeret med brugen af vådservietter. Fordi de indeholder alkohol, konserveringsmidler og dufte, kan de give hudirritation og allergi. Dette forstyrrer også hudens naturlige pH-værdi, hvilket kan skade den naturlige beskyttelse af huden og øge væksten af bakterier og svamp.

Hvad er den bedste måde at vaske intimområdet?

Vores bedste tip til at rengøre dit intimområde er: brug vand. At vaske sit intimområde med lunt vand er sundt og naturligt. Du kan gøre det ved brug af eksempelvis et bidet. I latinamerikanske, arabiske og sydeuropæiske badeværelset er det meget normalt med et bidet til at rengøre intimområdet. Normalt er bidetet placeret ved siden af toilettet og bliver brugt af både mænd og kvinder for at blive ordentlig ren efter toiletbesøg. En anden hygiejnisk måde at rengøre sit intimområde er ved at bruge et douchetoilet. Ved et tryk på en knap sørger douchestrålen for at rengøre intimområdet skånsomt med vand. Du undgår således rifter og lignende og vil altid føle dig helt frisk og ren efter brug af toilettet.

Geberit AquaClean Mera douchetoilet - douchestråle
Geberit ONE toilet og bidet

Ekstra værdi for digFå inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere komfort på badeværelset