Hvor sundt er det at bruge et douchetoilet?Rådgivning fra en læge

Du undrer dig måske over, hvor godt og sundt et douchetoilet egentlig er, og om en investering i et giver mening. Vi har talt med en mave-tarm specialist om fordelene ved et douchetoilet.

Sensitiv hud

I forhold til andre områder på kroppen er huden i intimområdet og bagdelen meget sensitiv. Det er derfor vigtigt med god rengøring for at undgå risikoen for sygdomme og for at styrke hudens naturlige beskyttelse.

Bernhard Sauter er læge og specialist inden for mave-tarm sygdomme. Han har arbejdet på Klinik Hirslanden i Zürich, Schweiz siden 2006.

Geberit AquaClean Mera Comfort douchetoilet (© Geberit)

Hvordan kan den naturlige beskyttelse af huden vedligeholdes i intimområdet?

Huden er mere sensitiv og tyndere her end andre steder. Faktisk sammenlignelig med dine læber. Huden har et naturligt lag af olie, som påvirkes, når du tørrer dig med toiletpapir eller vådservietter. Den bedste måde at rengøre bagdelen på er derfor med vand.

Hvorfor er rengøring med vand bedre?

Genitalområdet har sin egen naturlige beskyttelse og selvrenselsessystem. Dette kan blive ubalanceret af infektioner eller irritationer. Dette undgås ved rengøring med vand.

Hvem anbefaler du et douchetoilet til?

Jeg vil anbefale et douchetoilet til alle - både unge og gamle, raske og syge. Personlig hygiejne afhænger ikke af alder eller helbred.

Er et douchetoilet en god ide uanset køn?

Absolut! Ved at bruge et douchetoilet kan alle køn undgå kemikalier fra eksempelvis vådservietter eller andet, der kan irritere huden. Da kvinder lettere kan blive ramt af infektioner i underlivet, er det en særlig god ide for dem.

Hvorfor anbefales sæbe og vådservietter ikke?

Disse produkter indeholder ofte alkohol, parfume og konserveringsmidler. Dette - og selve det at tørre sig med papir - kan irritere huden og give infektioner, som kan lede til allergi og ødelægge den naturlige beskyttelse i huden.

Hvorfor er douchetoiletter en særlig god ide til personer med hudirritationer og hæmorider?

Når huden er irriteret, er det vigtigt at den får tid til at genskabe sig uden forstyrrelser eller berøringer. Her er rengøring med vand det bedste for at undgå at irritere huden yderligere.

Hvordan reagerer dine patienter, når du fortæller dem om douchetoiletter?

Den umiddelbare reaktion er meget forskellig. Men når først de har oplevet rengøring med vand via et douchetoilet, er der oftest en masse positiv feedback.

Portræt af Prof. Dr. Bernhard Sauter (© Julia Dunlop)
Om gastroenterologi (mave-tarm sygdomme)
Gastroenterologi fokuserer på problemer med mave og tarme, samt lever og lignende områder af kroppen. Gastroenterologer forsker i, hvad der kan føre til sygdomme i mave-tarm området, og hvordan det kureres. Dette for at kunne vejlede patienterne til bedst muligt at beskytte sig selv.

Ekstra værdi for digFå inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter til mere komfort på badeværelset