Badeværelsesdøren

Det gennemsnitlige gulvareal på badeværelser i europæiske lejligheder er mellem 4 og 7 kvadratmeter og er markant mindre på gæstetoiletter. Når det er så lille et areal til at begynde med, er det vigtigt at finde pladsbesparende løsninger, selv når det kommer til at finde den rigtige dør.

Badeværelsesdør der åbner indad
Badeværelsesdør der åbner udad
En dør, der åbner udad, sparer plads på badeværelset

Måder at spare plads

I mange tilfælde er den bedste måde at spare plads nok at finde det ideelle sted at placere badeværelsesdøren. Døråbningen til badeværelset skal være 90 cm bred og i niveau med resten af gulvet, så det er muligt at komme derud med en kørestol, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvis døren åbner ind i badeværelset, vil den optage næsten 1 kvadratmeter plads bare for at kunne åbne og lukke. Denne plads bliver pludselig tilgængelig, hvis døren laves, så den åbner udad i stedet for indad. Hvis dette ikke er muligt, så kan en skydedør være den rette løsning.

Et spørgsmål om sikkerhed

Men der er flere fordele ved at have en badeværelsesdør, der åbner udad end blot plads. For det første er det et spørgsmål om sikkerhed: Hvis du glider og falder på badeværelset, er det ikke sikkert, at du kan bevæge dig. Det vil dog være svært for folk at komme ind og hjælpe dig, hvis døren åbner indad, og du ligger foran den. Hvis døren modsat kan åbnes udad, kan man nemmere komme ind og hjælpe. Det vil dog kræve, at en eventuel lås også kan åbnes udefra, hvis uheldet skulle være ude.

Ekstra bekvemmelighed

En anden fordel ved en dør, der åbner udad, er, at badeværelset er nemmere at rengøre - når døren ikke er i vejen, er vægge og særligt gulvet let tilgængeligt. Og til sidst et par ord om kvaliteten af døren. Badeværelset er et intimt sted, så jo færre lyde, der kan høres på den anden side af badeværelsesdøren, jo bedre vil brugeren af badeværelset føle. Det kan derfor betale sig at investere i en kvalitetsdør.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Vær altid opdateret

Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelet. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset