Vedligehold dit badeværelse

Vi ved alle, at hvis vi ikke jævnligt vedligeholder vores biler, vil de ende op som ubrugelige rustbunker. Dit badeværelse har også brug for vedligeholdelse - både store og små - så du kan nyde det i længere tid.

Hårsi for nemmere rengøring af bruseafløbet

Små vedligeholdelses tips til dit badeværelse

Du kan læse om vigtigheden af jævnlig rengøring af dit badeværelse i artiklen "Perfekt rent helt ind i hjørnerne". Dette gælder også brusenichen, hvor regelmæssig rengøring af overfladerne kan minimere grimme aflejringer. Andre ting tager en smule længere tid, men bør stadig gøres regelmæssigt, såsom rengøring af bruseafløbet eller afløbsrenden.. Hårsien er nem at fjerne og rengøre, men afløbet skal også gøres ordentligt ren fra tid til anden, ellers kan sæberester, der har sat sig fast, forhindre afløbet i at fungere korrekt.

Hurtigt vandafløb

Hvis du allerede rengør afløbet, så husk også at rengøre vandlåsen. Folk med langt hår kender kun alt for godt problemer med et stopet afløb. Håret bliver fanget i afløbet og gør det svært for vandet at flyde normalt. Mens det er nemt at fjerne vandlåsen i håndvasken, hvis det er nødvendigt, er det ikke muligt at gøre det samme i brusenichen eller badekarret uden at afmontere det først. Selvom eksempelvis YouTube har en masse gode (og knap så gode) idéer, så anbefaler vi at fiske hårene op med en lang pincet. Dette vil ikke skade afløbet eller rørene og sparer dig unødvendige reparationsomkostninger.

Udløbshullet i håndvasken skal også rengøres jævnligt. Spray standard rengøringsmiddel ind i hullet og lad det sidde og virke. Det vil forhindre dårlig lugt og kalksamlinger.

Store vedligeholdelses tips

Hvis toilettet løber, kan det være et tegn på, at skidt blokere udløbsventilen. Ventilen er monteret med en silikonetætning i bunden af cisternen. Under normale omtændigheder blokere ventilen udløbet. Men hvis skidt, såsom kalk eller andet fra cisternen, kommer mellem tætningen og udløbshullet, kan det blokere udløbsventilen. Følgende videoer viser, hvordan ventilen kan rengøres forholdsvist nemt, selv i indbygningscisterner.

Rengøring af Geberit Sigma indbygningscisterne
Rengøring af Geberit synlig cisterne

Vær forsigtig!

Vær opmærksom på, at du er ansvarlig for vedligeholdelse samt hvis der går noget galt i processen. Det er en risiko, fordi mange af delene er lavet af plast og dermed kan knække af eller ødelagt, hvis de ikke bliver håndteret korrekt. Det er normalt ikke nødvendigt at rengøre indersiden af en cisterne. Faktisk kan det lede til større dannelse af kalk, der løsner sig og stopper cisternen. I værste tilfælde bliver en VVS-installatør nødt til at afmontere hele toilettet. Så vær forsigtig med ikke at ødelægge noget - og spørg altid en VVS-installatør, hvis du er i tvivl.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

Vær altid opdateret

Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelet. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er helt præcis dine behov? Er plads, renhed eller design mest vigtig for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset