Villa, Nordsjælland

Projektinformation

Villa i klampenborg med douchetoilet
Brønd til regnvand villa klampenborg
Geberit aquaclean douchetoilet i villa i klampenborg

Bygning: Villa

Sted: Nordsjælland

Opført: 2020

Læs om projektet

Om projektet

Om projektet

Geberit AquaClean douchetoilet

Regnvand og drikkevand i samme cisterne?

Takket være et unikt samarbejde mellem installatør og rådgiver på et ombygningsprojekt i Nordsjælland er det lykkedes udvikle en metode til at integrere regnvand i cisternen til skyl på douchetoilet samtidig med, at douchefunktionen fortsat er med brugsvand.

Kan man bruge regnvand i et douchetoilet? Sådan lød en forespørgsel, som Jonas Bush, teknisk salgskonsulent i Geberit gennem de seneste to år, fik tilbage i sommer. Forespørgslen kom fra TN VVS, som var i gang med at totalrenovere en bevaringsværdig villa i Nordsjælland med design og bæredygtighed i topkvalitet som rettesnor.

”Jeg skal ærligt indrømme, at hverken jeg eller installatøren havde fået sådan en opgave før. Men vi var begge var ret vilde med tanken om at integrere en bæredygtig løsning som regnvand med douchetoiletter. Begge dele er noget, vi kommer til at se mere af i fremtiden, så selvfølgelig skulle vi finde en måde at kombinere de to ting på,” siger Jonas Bush.

Flere af denne type projekter i fremtiden

I alt blev der i villaen i Nordsjælland installeret tre douchetoiletter med regnvand til skyl - to Geberit AquaClean Sela og et AquaClean Mera - og tilhørende Sigma 80 berøringsfri betjeningsplader. Thomas Nielsen tror ikke, projektet bliver det sidste af sin slags:

”Med den efterspørgsel vi ser på douchetoiletter i øjeblikket, kombineret med et stadig større fokus på bæredygtighed i byggeriet, både håber og forventer jeg, at der vil komme flere opgaver som denne – og nu har vi metoden til nemt at løse dem,” slutter han.

Badeværelset i Klampenborg villa