Lille badeværelse Planlægning og tips

Badeværelse med Smyle badeværelsesmøbler og toilet

Hvis du har et badeværelse med lidt plads, er du ikke alene med problemet. Badeværelset bør være et sted til afslapning og velvære, men gulvpladsen er trang, opbevaringsplads er en mangelvare og designmulighederne er begrænsede. Så hvordan kan du forandre et lille badeværelse på få kvadratmeter til dit drømmebadeværelse? Det er her du skal gennemtænke designet.

Undersøgelser viser, at badeværelset er et sted, hvor man vil nyde fred og ro og bare slappe af. Men hvis dit badeværelse er en gennemsnitsstørrelse, er der ikke meget plads til en oase af velvære. Hvis der skal være plads til dekoration eller møbler udover toilet, håndvask og brus, begynder det at knibe med pladsen.

Og det bliver endnu mere besværligt, hvis du også skal tage hensyn til et skråtag. Men der er måder, hvorpå selv små badeværelser kan opgraderes - også på et lavt budget, selvom størrelsen på dit badeværelse ikke lever op til dem, du ser i bladene og online.

Lidt plads på badeværelse: planlægning og møblering

Badeværelse med iCon badeværelsesmøbler

Apps og værktøjer kan hjælpe dig med at finde det perfekte design til dit badeværelse. En god ide kan få selv et lille badeværelse til at virke større og hyggeligt.

For at få så meget som muligt ud af et lille badeværelse, kan tricket være at reducere de udelukkende funktionelle elementer til et minimum. Eksempelvis hjælper det at indbygge elementer såsom cisternen og armaturet i væggen, så det fylder mindst muligt. Du bør også gå efter et kompakt badeværelsesmøbel, der sparer plads. Det kan løse to problematikker: Du behøver ikke at se på de grimme rør fra vandhanen, og du får ekstra opbevaringsplads under håndvasken.

En anden mulighed er at bruge installationsvægge. Disse vægge kan skjule teknologien og dermed øge komfortfaktoren på badeværelset.

7 design tips til små badeværelser

Pladsbesparende Acanto badeværelsesmøbel og toilet
  • At bruge pladsbesparende keramik i kompakte varianter eller med andre ord; med smalle dimensioner, er en god ide på små badeværelser. Jo bedre møblerne er koordineret med denne keramik, så mere harmonisk vil badeværelset se ud.
  • Et ryddeligt badeværelse får det også til at syne større, hvorfor det er smart at have god opbevaringsplads på et lille badeværelse. Underskabe med skuffer eller spejlskabe med opbevaring er særligt brugbare her.
  • Store fliser er det perfekte valg til et lille badeværelse, da der er fuger. Det vil få væggen til at se roligere ud og få badeværelset til at virke mindre trangt.
  • Det er vigtigt at være opmærksom på den rette belysning på badeværelse. Med optimale lysforhold kan selv badeværelser uden vinduer virke varmere og mere velkommende.
  • Lys og varme nuancer gør noget godt for små badeværelser. I kombination med det rette lys vil det få rummet til at syne større.
  • Tomme områder giver mere plads og får også rummet til at syne større. Derfor er væghængte produkter passende til et lille badeværelse. Et væghængt toilet får ikke kun rummet til at syne større, men vil også gøre det nemmere at rengøre.
  • Naturlige materialer som sten og træ anbefales også til et lille badeværelse. Det kan få rummet til at virke mere tiltalende og hyggelig.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Produkter der skaber mere plads på badeværelset

Vær altid opdateret

Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset