Den perfekte montagehøjde

Montagehøjderne til badeværelseselementer er vigtige for både høje og lave mennesker

Der er ikke noget mere frustrerende end en håndvask, der er monteret for lavt. Hver gang du bukker dig for at nå armaturet, dag ud og dag ind, bliver du mindet om, at et afgørende aspekt ved planlægningen af badeværelset – montagehøjden – blev overset.

Så hvilken højde bør håndvaske, toiletter eller spejlskabe monteres i? Svaret er ganske simpelt: Det afhænger af, hvor høj du er, og om du er rørig eller har begrænset mobilitet. Mennesker, der er omkring 1,76 cm høje, er ret heldige, for det er den højde, der bestemmer montagehøjderne som standard. Hvis du er højere end dette, vil en montagehøjde på 80 cm til håndvasken helt klart være for lav. Standardhøjden på 40 cm for et toilet kan også være for lav, fordi du ender med nærmest at sidde på hug over toilettet frem for at sidde på det – det er måske bedre for din krop, men det er svært at komme op igen.

Hvis ikke du giver dem besked om andet, vil installatørerne montere elementerne i standardhøjderne. Men hvis du foretrækker andre montagehøjder, bør du drøfte det med vvs-virksomheden eller planlægningsbureauet på forhånd og indgå en bindende aftale. Vi anbefaler også at minde installatørerne om denne aftale, umiddelbart inden de begynder monteringen.

Det siger standarderne

Vi er hver især forskellige og har derfor forskellige forestillinger om, hvad den perfekte montagehøjde er. Hvis installatørerne ikke får noget at vide, vil de montere badeværelseselementerne i de højder, der er angivet i standarden.

 • Spejl eller spejlskab
  Mellem 100 cm og 180 cm. Dette afhænger af, om folk med en lavere højde også ønsker, at det skal være behageligt at benytte spejlet.
 • Håndvask
  80 cm (standardhøjde); Geberits anbefaling: 85 cm
 • Tøjkrog
  110 cm
 • Toilet
  Mellem 40 og 45 cm. Afhænger af behov og ønsker.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit drømmebadeværelse.