Sara Kulturhus, Sverige

Projektinformation

Sara Kulturhus i Sverige
Sara Kulturhus i Sverige
Sara Kulturhus i Sverige

Bygning: Kulturhus

Sted: Skellefteå, Sverige

Opført: 2021

Arkitekter: White Arkitekter

Copyright: © Jonas Westling/Sara Kulturhus and Daniel Eriksson/Sara Kulturhus

Læs om projektet

Om projektet

En urban, kulturel hub, der passer perfekt med den vilde natur i det nordlige Sverige: Sara Kulturhus i den svenske by Skellefteå klarer denne balance med selvsikkerhed.

En urban hub tæt på den Nordlige Polarcirkel? I Skellefteå åbnede et højhus sine døre i september 2021. Fra 20. etage kan folk beundre den uendelige vilde natur og øgrupper i Østersøen. Skellefteå er berømt for sine vilde, uspolerede omgivelser, the spektakulære Nordlys i de mørke vintermåneder og billedskønne søger og skove i nærheden. For nyligt åbnede også et nyt arkitektonisk varemærke i Skellefteå.

Et miks af moderne og traditionelt Sara Kulturhus – navngivet efter den svenske forfatter Sara Lidman, som voksede op der – gør nu stort indtryk i byen. Med en højde på 80 meter er den 20-etagers høje bygning en af verdens højeste træbygninger. Bygningen er hjemsted for et teater, museum, kunstgalleri, bibliotek og et moderne hotel med 205 værelser, en spa og en restaurant. Træet, der er blevet brugt til byggeriet, stammer fra lokale skove og er blevet lavet klar til bygningen i Bygdsiljum kun 60 kilometer fra Skellefteå. Med denne bygning fortsætter White Arkitekter – som vandt projektet efter en international konkurrence – med den lange tradition af trækonstruktioner i regionen.