For at kunne tilbyde dig en optimal service, anvender denne hjemmeside cookies. Ved at bruge vores hjemmeside udtrykker du dit samtykke til denne funktion. Du kan finde mere information i vores fortrolighedspolitik .

LUK
Geberit Danmark

Let installation

på lidt plads

Støj er en af de store udfordringer i boligbyggerier med mange mennesker, hvor især støj fra afløbet kan være generende. Boligselskabet Fruehøjgaard har valgt Geberits løsning med lyddæmpende afløbsrør til 350 boliger i Herning. Valget er både til glæde for beboerne og for installatøren.

Boligselskabet Fruehøjgaard er i gang med et større byggeprojekt i Herning midtby, hvor 350 boliger skal omdannes fra 1950’er arbejderboliger til fremtidens attraktive hjem for unge og ældre samt børnefamilier og singler.

Projektet ledes af Aarstiderne Arkitekter med Rambøll som totalrådgiver. I forbindelse med renovering af ældre boliger er lyddæmpning en afgørende faktor, og det gælder ikke mindst afløbsrørene. Ved at installere lyddæmpende rør på den rigtige måde sikrer man et balanceret og behageligt lydniveau for beboerne.

Men installeringen er desværre ikke altid lige let for installatøren.

”Der er næsten altid for lidt plads, når vi skal installere afløbsrør i etagebyggerier med mange lejligheder,” siger VVS-installatør Søren Jespersen, som er installatør på projektet i Herning.

Når arbejdet glider lettere

  • Installatørerne er begejset for Silent-Pro

Et godt produkt og et gennemtænkt system har stor betydning for installatørens arbejde. Produktet skal selvfølgelig både leve op til bygherrens og de lovgivningsmæssige krav, men for at skabe et godt resultat er det også vigtigt, at det lever op til installatørens krav til nem håndtering og montering.

”Det er afgørende, at systemerne er lette at håndtere, særligt hvis der er trange pladsvilkår. Rørene skal være nemme at tilpasse og skære over, så man kan montere systemet korrekt,” fortæller Søren Jespersen og tilføjer, at det også er vigtigt, at producenten har et bredt sortiment og en sikker leveringstid.

Afløbssystemer til etageejendomme produceres ofte i støbejern, men Geberits Silent-Pro lyddæmpende afløbsrør er et lettere produkt, og på den måde bliver det nemmere for installatøren at lave langt mere smidige samlinger.

Ingen ugler i mosen

  • Arbejdet med velkendte produkter letter arbejdet for installatøren

I et stort byggeprojekt, som Fruehøjgaards projekt i Herning, er der mange økonomiske, sikkerhedsmæssige og ikke mindst håndværksmæssige faktorer at holde styr på. Derfor er det vigtigt med gode leverandører og produkter, der er til at stole på.

”Jeg vil helst arbejde med velkendte produkter, som jeg ved fungerer,” siger Søren Jespersen, der har gode erfaringer med Geberit.

Åbenhed hos alle parter

  • Silent-Pro rør

I forbindelse med renoveringsarbejdet hos Boligselskabet Fruehøjgaard har Rambøll blandt andre arbejdet sammen med Geberit, der har leveret lyddæmpede afløbsrør til projektet.

”Vi er rigtig glade for, at Geberit har leveret deres Silent-Pro afløbsrør til dette projekt. Samtidig har de et navn og et bagland, der giver os tryghed for, at produkterne lever op til alle gældende krav til lyddæmpning, brandsikring og funktionalitet,” fortæller René F. G. Bjerregaard.

Klar tale og en åben kommunikation er afgørende for en succesfuld renovering. Det gælder både for de involverede byggetekniske fagfolk og for dialogen med beboerne.