Sort badeværelse - trends på badeværelset fra et arkitektonisk synspunkt

Portræt af arkitekt Andrin Schweizer (©Judith Stadler & André Uster)

Et badeværelse behøver ikke altid at være hvid. Ifølge den kendte schweiziske arkitekt Andrin Schweizer skaber sorte produkter et statement på badeværelset, hvis de kombineres på en smart måde.

Geberit Option Plus Square spejl og sort Geberit ONE møbel (© Geberit)
Geberit ONE møbel og Monolith Plus i sort (© Geberit)
Geberit ONE møbel (© Geberit)

Sort er meget populært i indretningen. Hvad synes du som arkitekt om denne trend?

Andrin Schweizer: Det er en åbenlys hemmelighed, at arkitekter elsker at bruge sort. Farven associeres med seriøsitet, elegance og noget sofistikeret. Og det bruges altid, når man gerne vil skabe et statement. Ved renovering kan det give en god overgang mellem det gamle og det nye - eksempelvis i form af et minimalistisk, sort køkken i et gammelt bondehus.

Sort ses også i moderne huse i form af armatur, møbler og accessories. Hvordan kan man udnytte det fulde potentiale af farven?

For et par år siden ville jeg designe et badeværelse med sort armatur og accessories for første gang. Det var dog ikke muligt, fordi ikke alle produkterne kunne fås i sort. I dag er alt tilgængeligt. Producenter tilbyder mange forskellige produktlinjer med forskellige overflader. Jeg anbefaler dog at bruge sort sparsomt for at få det mest skarpe udtryk. Hellere vælge få elementer og omfavne den kontrast, det skaber.

Hvilken betydning har et sort armatur eller møbel?

Sorte armaturer udstråler selvtillid. De viser tydeligt, at der bor en, der går op i design, og som gerne vil skille sig ud. Personligt bruger jeg sort, når jeg vil skabe en atmosfære, der emmer af spa. Badeværelset er et privat rum, og det giver en mere hyggelig atmosfære, hvis der er lidt mørkere, så man ikke kan se alle rynker.

Hvilke farver og materialer passer bedst med sort?

Sort passer til alt - det er det fantastiske ved den farve. Dog vil jeg forsøge ikke at kombinere et sort armatur med andre mørke materialer. Det er vigtigt med noget kontrast for at få mest muligt ud af det. Jeg kan godt lide at kombinere sorte, matte overflader med materialer, der har meget karakter, såsom glaserede fliser eller sten. Derudover er det også flot med træ, som sagtens kan bruges på badeværelset.

Hvor længe tror du denne trend holder?

Det afhænger af, hvor langt ud i fremtiden, vi kigger. Sorte armaturer og køkkenfronter vil helt sikkert stadig være moderne om nogle år. Men intet varer for evigt.

Geberit ONE håndvask med sort afløb (© Geberit)
Let at rengøre - også i sort
I udviklingen af sorte produkter hos Geberit er der fokus på "Design Meets Function". Det betyder, at Geberit ikke kun sikrer et flot design, men også enestående funktion. Derfor er alle overflader og lakker testet på forskellige materialer. Jörn Ikels, Head of Bathroom Systems, forklarer: "Kun produkter, der lever op til vores krav om lang holdbarhed og let rengøring går igennem testen. Derfor kan du være sikker på, at også alle vores sorte produkter er funktionelle, holdbare og i høj kvalitet".

Tilbyder Geberit sorte produkter?

Geberit tilbyder et bredt udvalg af sorte produkter, lige fra sorte badeværelsesmøbler og underskabe samt spejle og spejlskabe med sorte rammer til betjeningsplader og andre badeværelsesaccessories. Ligeledes laver Geberit sorte bruseafløb og vægafløb til bruseområdet.

Oversigt over sorte produkter


Nyhedsbrev Tilmeld dig

Vær altid opdateret


Vores nyhedsbrev giver dig inspiration og tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre hverdagen nemmere.

Badeværelsesprodukter med et funktionelt design