Skab personlighed på badeværelset med træ

I lang tid har træ været set som ubrugelig på badeværelset. Den generelle opfattelse var, at træet ville rådne på grund af fugten. Dette er overraskende, da træ altid har været set som et godt byggemateriale og blandt andet er blevet brugt til skibe og vinduer - områder der uundgåeligt kommer i kontakt med vand. Solide træmøbler har også været fast interiør i køkkenet, hvor der også kan forekomme vandsprøjt og damp.

Nu ser vi dog i højere grad et paradigmeskift, når det kommer til brugen af træ på badeværelset. Du kan finde rigtig træ på gulvet, som vægpaneler eller på badeværelsesmøblerne, hvor det er blevet moderne at placere en bordstående håndvask oven på et solidt stykke træ. Du kan endda få badekar og håndvaske i træ.

Det er fakta: Træ er godt for miljøet i et rum

Træ er levende - hvilket betyder, at det er karakteristisk for træ at absorbere fugt og frigive det igen. Det har en positiv effekt på klimaet i rummet. Derudover er nogle træsorter kendt for at have en antibakteriel effekt på grund af deres høje indhold af syre. På badeværelset, hvor hygiejne er vigtigt, er det en god kvalitet at have.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have træ på badeværelset?

 • Ubehandlet træ hører ikke til på badeværelset. Alt træ skal være behandlet med olie, lak eller maling for at forhindre fugt i at ødelægge det. Det gælder også riller og indhak i gulvelementer og træprofiler.
 • Valget af træ er altid vigtigt. Hårdt, tungt træ er særligt resistent over for fugt og er derfor oplagt at bruge. Det er altid en god ide at få rådgivning om dette, inden du køber. Nogle træmuligheder til badeværelset er valnød, gran og lærketræ, blandt flere andre.
 • Gulve på badeværelset skal altid være helt vandtætte. Samtidig er det vigtigt at lukke hjørner med fugemasse eller lignende.
 • Beklæder du væggene med træpaneler, skal du sørge for god ventilation.

Tips og tricks

 • Det anbefales at undgå fyrretræ i områder, der er udsat for vand, da det kan udvikle blå mug.
 • Egetræ er heller ikke altid en god ide. Selvom det er meget hårdt træ, har det en tendens til hurtigt at få pletter, når der bliver brugt rengøringsmiddel på det.
 • Det er ligeledes en god ide at undgå røde træsorter, da de udvikler en underlig farve, når de bliver udsat for fugt.
 • Der er dog ingen behov for at beskytte dit badeværelsestræ med antimug kemikalier, hvis du følger nedenstående vejledning.

Retningslinjer for vedligehold af træ på badeværelset

 • Ideelt skal al vandsprøjt tørres væk med det samme, så vandet ikke trænger ind i træet.
 • Pas på med ikke at bruge ætsende rengøringsmidler på træet, når du rengør badeværelset.
 • Fugt skal aldrig trænge ind i træet. Hvis du bruger olieret træ og giver træet olie jævnligt, vil det sikre, at træet forbliver lukket, så fugten ikke kan trænge ind. Det vil også beskytte træet mod snavs.
 • Ventilation er essentielt på badeværelset - også for at beskytte træet.
 • At tørre træoverflader af med en fugtig klud er oftest nok til at gøre dem rene.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

3D-planlægningsværktøj


Planlæg dit badeværelse online i vores 3D-værktøj og vælg mellem mange løsninger. Du kan også blive kontaktet direkte af en VVS-installatør.

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Badeværelsesprodukter med et funktionelt design

Vær altid opdateret

Fire små billeder til geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset '

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er dine behov? Er plads, renhed eller design vigtigst for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter, eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset