Åbent bruseområde Tips til planlægning

Åbne brusebade er blevet mere populære. De ser elegante ud og giver god plads på badeværelset samtidig med, at de giver barrierefri adgang. For at være sikker på, at du kan nyde alle fordelene ved et åbent bruseområde, er der flere ting, du skal have med i planlægningen.

Hvad er et åbent bruseområde?

Floor-even shower with Geberit CleanLine shower channel

Plan bruseniche, åbent bruseområde, walk-in brus - alle termer, der refererer til moderne bruseområder, hvor man ulig brusekabiner ikke skal træde over en kant eller ind i et kar for at komme ind i bruseområdet.

Åbne bruseområder giver komfort og sikkerhed i badeværelset. De gør det muligt for dig at komme ind i badet uden at risikere at falde over en kant. Så de er en god løsning til et barrierefrit badeværelse.

Fordele ved åbne bruseområder

  • Større bevægelighed under badet
  • Mere sikkert og bekvemmeligt at komme ind og udad
  • Hygiejnisk løsning og nem rengøring: ingen skjulte steder
  • Elegant, tidløst design, der får rummet til at syne større
  • Også passende til barrierefri badeværelser

Tips til planlænging af åbent bruseområde

Ved renovering er det vigtigt at være opmærksom på kravene til installationen af et åbent bruseområde. Et centralt element er højden på gulvet, f.eks. opbygning af afretningslaget, som også indeholder isolering, rør til gulvvarme, osv. Åbne bruseområder kræver en særlig minimumshøjde for vandtætning. Hvis konstruktionshøjden på gulvet er lavere end dybden på vandtætningen, er det måske ikke muligt at installere eller også vil det være en kompleks og dyr installation.

1. Rumplanlægning: den rigtige størrelse

I komfortable bruseområder er indgangen minimum 80 cm bred og selve bruseområdet er 90x90 cm. Jo større, jo mere komfortabel.

2. Spar ikke på brusevæggen

Når du bruser dig, er det overraskende, hvor langt vandet kan sprøjte uden for bruseområdet. Særligt hvis der er sparet penge på tillukningen. Du nyder måske nok dit bad, men når du er færdig, skal du tørre hele gulvet af. Derfor er det vigtigt, hvis du har et åbent bruseområde uden dør, at lave brusevæggen så stor som mulig. Jo bredere glasvæggen dækker, jo større område er beskyttet mod vandsprøjt.

3. Fliser i bruseområdet

Fliser i brusenichen sikrer et strømlinet udtryk på badeværelset. Der er ingen grænser for, hvordan du kan mikse fliserne, som giver stor designfrihed. På små badeværelser kan et åbent bruseområde med fliser også bruges som ekstra plads, når bruseren ikke er i brug. Når det kommer til størrelsen på fliserne, er særligt store fliser populære, da det giver færre fuger at rengøre.

4. Skridsikker: På den sikre side

Når du planlægger et åbent bruseområde, skal du være opmærksom på gulvets overflade og placeringen af afløbet. Alle, der er faldet i brusenichen, ved, hvor vigtigt det er at have en overflade, man kan stå ordentligt på, selv med glat sæbe på gulvet. Gå derfor efter skridsikre fliser.

Og da ingen kan lide at stå på afløbet i badet, bør det placeres enten helt tæt på væggen eller alternativt som et vægafløb.

Bruseområde

5. Nicher giver opbevaringsplads

På familiebadeværelser er der ofte mange shampoo flasker og sæber i bruseområdet. En niche er en praktisk løsning, der kan give opbevaringsplads til de mange flasker og tuber - særligt hvis der bliver lavet en praktisk hylde i væggen. Så ser alt ryddeligt ud og er nemmere at rengøre.

6. Åbne brusenicher i et barrierefrit badeværelse

For et barrierefrit badeværelse skal brusefalden være mindst 90x110 cm.

For ældre mennesker eller personer med fysiske udfordringer, vil et håndtag eller en brusebænk gøre badet nemmere. Hvis dette er nødvendigt, skal du være opmærksom på, at armaturet også skal kunne nås fra en siddende position.

Bruserender eller vægafløb er passende løsninger til et sådant bruseområde. Her skal du være opmærksom på en hældning på max 2%.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

Vær altid opdateret

Fire billeder til Geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er helt præcis dine behov? Er plads, renhed eller design mest vigtig for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset