Sådan planlægges et åbent bruseområde

Bruseområder i niveau med resten af badeværelsesgulvet giver et elegant udtyrk og skaber plads. For at sikre, at de forbliver praktiske, er det dog vigtigt at tænke et par ting ind allerede i planlægningsprocessen.

Som navnet antyder, er der ingen grund til at træde over en tærskel eller et trin for at komme ind i brusenichen. Det betyder, at du nemt kan komme ind i brusebadet - selv når du er søvnig om morgenen - uden risiko for at falde over et trin. Ideelt set skal åbningen til brusebadet være minimum 60 cm bred og selve brusenichen skal måle minimum 90 x 90 cm. Jo større, jo bedre.

Plant udendørsbad

Glem ikke skillevæggen

Det er utroligt, hvor langt vand kan sprede sig uden for bruseområdet. Derfor er det vigtigt at have en skillevæg. Uden den vil meget af vandet fra dit brusebad ende på resten af badeværelsesgulvet. Laver du et “walk-in“ brusebad med en dør, anbefaler vi, at lave skillevæggen så bred, som rummet tillader. Jo bredere rummet tillader den transparente glasvæg at være, jo større et område er beskyttet mod vand fra brusebadet.

Det sikre valg

Gulvets proportioner og placeringen af afløbet er vigtige overvejelser, når du skal planlægge bruseområder i niveau med resten af badeværelset. Hvis du nogensinde er gledet og faldet i badet, så ved du, hvor vigtigt det er, at have en gulvoverflade, hvor du kan stå fast, selv når det bliver vådt eller fyldt med sæbe. Derudover kan ingen lide at stå på afløbet, så vi anbefaler at placere den så tæt på væggen som muligt - eller direkte bag væggen, så det ikke er i vejen.

Specielt i familiebadeværelser kan shampoo og andre badeprodukter ende med at ligge overalt på gulvet i bruseområdet. Et hulrum i væggen til opbevaring af shampoo og lignende er en praktisk løsnign på dette problem og gør det også nemmere at rengøre bruseområdet.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

Vær altid opdateret

Fire billeder til Geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er helt præcis dine behov? Er plads, renhed eller design mest vigtig for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset