Badeværelser dengang og nu

Er brusebadet lidt som en minipause for dig? Et øjeblik, der er helt dit eget, lidt velvære til krop og sjæl.

En tid kun til dig. Hvordan finder vi det i vores dagligdag? Lige præcis – på badeværelset, under bruseren! Når det varme vand løber langsomt ned over din hud, og en blid vandstråle masserer din hovedbund, så du kan trække vejret lidt dybere. Du føler dig ikke bare ren men også afslappet bagefter. Du føler dig kort fortalt godt tilpas med din hud. Men vand har ikke altid betydet renhed og afslapning. I det 17. og 18. århundrede blev vask med vand betragtet som usundt, fordi man troede, at vandet indeholdt og medførte sygdomme, hvis det kom i kontakt med huden.

Sort-hvid billede børn i badekar
Geberit Acanto badeværelse

Et badeværelse med bruseniche er mere eller mindre standard i dag, ikke sandt? Jo, det passer mange steder i verden.

Offentlige badefaciliteter

Helt op til midten af det 19. århundrede var det normalt at benytte offentlige vaske- og badefaciliteter som led i den personlige hygiejne – og vores bedsteforældre kan stadig huske, hvordan det var, når hele familien samledes i køkkenet lørdag aften for at hoppe i badekarret en ad gangen.

Et rum for sig selv

Først midt i det 20. århundrede blev badeværelset et separat rum i hjemmet. I 1950’erne var badeværelsets udseende sekundært: De funktionelle aspekter i den daglige vask var det primære fokus. Badeværelserne var små, og man gik meget op i at sikre privatlivet.

Badeværelsets nye form

Først i det nye årtusinde fik badeværelset sin nye form som et mere åbent og ofte ret stort rum.

Velvære og visuelt design i dag

I dag, hvor vi dyrker kroppen så meget, bruger vi mere og mere tid på badeværelset og har udviklet vores egne personlige ritualer for velvære og pleje til os selv. I et studie fra markedsforskningsinstituttet Det tyske selskab for forbrugerforskning svarede 41 procent af respondenterne, at badeværelset er et vigtigt tilflugtssted for dem. 70 procent tilkendegav, at afslapning er vigtig for dem.

For dem, der gerne vil skabe den perfekte følelse af velvære på badeværelset, er det værd at bemærke: Rummet og møblernes design, materialer og tekstur er afgørende i den forbindelse, ligesom det rette lys. Kun kvalitetsmøbler i kombination med individuelle ritualer til den personlige pleje skaber de perfekte rammer for velvære.

Ekstra værdi for dig Få inspiration og hjælp til planlægningen på vejen til dit nye badeværelse

Kontakt os


Har du spørgsmål? Udfyld kontaktformularen og send den til os.

Nyhedsbrev


Med vores nyhedsbrev får du spændende inspiration og værdifulde tips til, hvordan dit badeværelse kan gøre din hverdag nemmere.

Inspirationsværktøj


Få idéer og opdag smarte funktioner til det moderne badeværelse. Vælg hvad du kan lide, samt hvad der er det rigtige til dig. Med få steps kan du sammensætte elementerne til dit badeværelse.

Badeværelsesprodukter

Vær altid opdateret

Fire små billeder fra Geberit historier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og undgå at misse nyheder, events eller tips til badeværelset. Forbliv opdateret på de seneste produkter, vigtige datoer og information om renlighed, pladsoptimering, komfort, design, brugervenlighed og tilgængelighed på badeværelset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvilket badeværelse er det rette for dig?

Hvad er helt præcis dine behov? Er plads, renhed eller design mest vigtig for dig? Vil du gerne have brugervenlige produkter eller foretrækker du den ekstra komfort som eksempelvis Geberit AquaClean douchetoilettet kan give dig? Eller foretrækker du et universelt design? Uanset, hvad dine behov er, gør vi din daglige rutine nemmere med vores funktionelle badeværelsesløsninger.

Mere plads på badeværelset
Højere standarder inden for rengøringsvenlighed
Mere funktionelt design på badeværelset
Større komfort på badeværelset
Øget tilgængelighed på badeværelset
Forbedret brugervenlighed på badeværelset