For at yde dig den optimale service bruger vi på cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge vores hjemmeside giver du samtidig samtykke til denne funktion. Find mere information i vores databeskyttelseserklæring.

OK

Økonomisk afløb til højhuse

Geberit Sovent formstykke

Optimeret gennemstrømning til højhuse
De gennemstrømsoptimerede Geberit Sovent formstykker muliggør et økonomisk layout i afløbsskakter i højhuse. De forbedrer rørets kapacitet med indtil flere gange og overflødiggør behovet for at installere et parallelt ventilationsrør.

Svær opgave for hydraulikeksperter
Hurtigt skiftende tryksituationer i konventionelle afløbsskakter over en vis længde kan føre uønskede bivirkninger med sig. Hurtigt skiftende tryksituationer kunne for eksempel bevirke, at etagerørene, der er tilsluttet til skakten, kunne blive suget tomme af et højt undertryk eller blive blæst tomme af overtryk. Det er derfor, at afløbssystemet i mange højhuse omfatter stort dimensionerede afløbsskakter og et parallelt ventilationsrør, som tilsluttes til afløbsskakten med jævne mellemrum.

Økonomisk alternativ til konventionelle afløbsrør
Med Geberit Sovent formstykke tilbyder Geberit et økonomisk og teknisk fuldt udviklet alternativ til det konventionelle design for afløbssystemer i højhuse. Sovent formstykke forhindrer hydrauliske lukninger i afløbsskakterne, der skyldes etagetilslutningerne, hvilket forbedrer gennemstrømningskapaciteten i afløbsskakten. Samtidigt sikrer Sovent formstykke forsyning af luft mellem tilslutningsledningen og afløbsskakten, hvilket overflødiggør parallelle ventilationsrør. Yderligere forhindrer en skillevæg skum eller vandsprøjt i at trænge ind i tilslutningsledningen.

Systemkompatibel og massiv
Geberit Sovent formstykke kan fås til afløbsskakter med en diameter på 110 mm. Formstykket er fremstillet af den modstandsdygtige plast PE-HD og kan kombineres med Geberit PE eller Geberit Silent-db20 afløbsledninger.Konventionel tilslutning af etagetilslutningerne til afløbsskakten Geberit Sovent formstykke
Når vand i afløbsskakten møder vand fra etagerøret, kan der opstå under- eller overtryk, hvilket kan føre til uønskede bivirkninger som et resultat af, at røret enten suges eller blæses tomt. De hydraulisk optimerede formstykker til etagetilslutning gør det muligt at anvende afløbsskakter med mindre dimensioner, hvorved der spares et parallelt ventilationsrør og dermed omkostninger og plads.