For at yde dig den optimale service bruger vi på cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge vores hjemmeside giver du samtidig samtykke til denne funktion. Find mere information i vores databeskyttelseserklæring.

OK

Når vand bliver aggressivt

Geberit MapressCuNiFe

Havvand kan korrodere metaller. Legeringer i kobber-nikkel har vist deres værd gennem mange år i rørledninger til havvand og inden for skibsudstyr. Geberits afprøvede og kontrollerede pressesystemstandard har været på markedet med denne legering siden 2002. Med hele sortimentet af Geberit MapressCuNiFe er svejsning unødvendig, og korrosion i rørledningssystemer undgås effektivt.


Geberit MapressCuNiFe fittings kan fås i dimensionerne 15 til 108 mm. Formstykker og rør i denne specielle legering kan genkendes på deres bronzefarvede skær. Den sorte tætningsring er blevet godkendt til kontakt med havvand, i specielle tilfælde - såsom i kombination med medier indeholdende olie - erstattes den sorte tætningsring af en blå FKM-tætningsring.

Som det er tilfældet med alle Geberit Mapress systemer, så viser en presseindikator, om fittings er blevet korrekt presset. Den sorte farve viser materialet CuNiFe, og dimensionen er også helt synlig.


Geberit Mapress systemrør lavet af CuNiFe er meget modstandsdygtige over for korrosion, specielt over for havvand. Denne høje korrosionsbestandighed skyldes et naturligt, tyndt beskyttelseslag, som hurtigt dannes efter kontakt med rent havvand.
Dette komplekse beskyttelseslag består hovedsageligt af kobberoxid, og det forbedres af ekstra nikkel og jern. Det første lag dannes hurtigt i løbet af de første dage, men har brug for op til tre måneder for at blive dannet fuldt ud. Den indledende kontakt er afgørende for kobbernikkels langsigtede egenskaber, dvs. at rørene konstant skal udsættes for en gennemstrømning af rent havvand. Hvis der har dannet sig et godt lag på overfladen, vil korrosionshastigheden blive lavere med tiden.


Geberit MapressCuNiFe anvendelser
Brandslukningsanlæg (skibssektoren)
Anlægsprojektering for skibe
Skibsværftsanlæg
Afsaltningsanlæg til havvand
Petrokemisk industri/vindmølleparker/boreplatforme
Lukkede og åbne kredsløb op til 1,6 MPa (16 bar)
Fordeling af ekstra-let fyringsolie (med FKM blå tætningsring)