For at yde dig den optimale service bruger vi på cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge vores hjemmeside giver du samtidig samtykke til denne funktion. Find mere information i vores databeskyttelseserklæring.

OK

Kvalitetsmaterialer til de højeste krav

Geberit Mapress Rustfrit

Til de højeste kvalitets- og sikkerhedskrav
Fra sikker drikkevandsforsyning til komplekse forsyningssystemer i industrielle anvendelser og ekstremt kritiske anlæg, for eksempel på hospitaler eller hoteller - Geberit Mapress Rustfrit er det rette valg til alle sanitære projekter med meget høje krav. Med sine formstykker og sit omfattende sortiment af rørmaterialer er anlægget også egnet til transport af forbrugsvand, trykluft, gasser, kemikalier og mange andre forskellige medier, foruden at det anvendes til sikre og pålidelige drikkevandsinstallationer.

Direktiver, forskrifter og standarder er under pålidelig kontrol
Geberit Mapress Rustfrit kan desinficeres kemisk og termisk, hvis dette kræves af de relevante direktiver og standarder, eller hvis ledningsnettet er tilsmudset. Udover sin VdS-certificering er det også godkendt af alle de største internationale certificeringsinstanser til anvendelse i sprinkleranlæg.
Af hygiejniske årsager er alle Geberit Mapress pressefittings forseglet med en beskyttelsesprop, som først afmonteres, når de forarbejdes. Proppens farve viser også dens anvendelse. Inden for standardanvendelser er Mapress Rustfrit godkendt til driftstemperaturer på -30 ° C til 120° C og maksimale tryk på 1,6 MPa (16 bar). Anvendelses- og temperaturområderne kan også udvides med specielle tætningsringe til for eksempel anvendelser inden for solenergi.

Produktfordele med det samme


Sortimentet af fittings til Geberit rustfrit stål dækker konventionelle mål fra 12 til 108 mm og inkluderer over 500 formstykker til hver anvendelse. Et antal adaptere sikrer de allerbedste tilslutninger mellem Geberit Mapress Rustfrit og andre Geberit forsyningssystemer.


Legeringen i Geberit Mapress Rustfrit er optimalt designet til de forskellige anvendelser. Den har for eksempel et højt indhold af molybdæn, der overstiger specifikationerne i de gældende europæiske standarder. Den sikrer stabilitet og maksimal beskyttelse mod korrosion. En speciel termisk og mekanisk behandling af alle formstykker skaber en materialestruktur i formstykke, rør og svejsesøm, der er ensartet og af høj kvalitet. Denne effektive behandling sikrer en optimal formningsevne og den nødvendige, langvarige tæthed. Glatte overflader sikrer, at tætningsringen passer perfekt, og at de hygiejniske egenskaber er optimale.


Anvendelsesområder
Drikkevandsinstallationer
Åbne og lukkede vandkredsløb
Fordeling af regnvand op til pH-værdi > 4,0 pH
Trykluftsystemer op til 2,5 MPa (25 bar) – godkendelser skal overholdes
Solvarmeanlæg med en blålakeret o-ring af fluorgummi (FKM) fra -25 °C til +180 °C
Inaktiv gasfordeling såsom nitrogen og kuldioxid
Fordeling af fyringsolie EL med en blålakeret o-ring lavet af fluorgummi (FKM)
Permanent installerede brandslukningsanlæg, inklusiv sprinkleranlæg: våd med sort o-ring; tør med blålakeret o-ring lavet af fluorgummi (FKM)
Gasinstallationer med naturgas (NG) og flydende gasser (LPG) med gul HNBR tætningsring

Geberit Mapress Rustfrit - produktfordele med det samme

1

Presseindikator

Hurtig visuel kontrol

Den nye presseindikator på alle formstykker til Geberit Mapress Rustfrit kan simpelthen afmonteres manuelt efter korrekt presning. Den indikerer allerede upressede tilslutninger inden pressetesten. Den blå farve på presseindikatoren muliggør klar identifikation af materialet. Til tydelig identifikation er Geberits logo og målangivelser trykt på presseindikatoren som hjælp til forarbejdningen.

2

Beskyttelsesprop

Beskyttelse mod støv og skidt

Alle pressemuffer på Geberit formstykker af metal er udstyret med en beskyttelsesprop. Den beskytter ledningsnettet mod støv og skidt og øger sikkerheden ved hjælp af perfekt montering. Beskyttelsesproppens farve viser også dens anvendelse.

3

Svejset rørsøm

Rør med en homogen materialestruktur

En speciel termisk behandlingsproces sikrer en homogen materialestruktur, inklusive svejsesøm uden båndkanter. Den høje kvalitet i produktionsprocessen gør røret i Geberit Mapress Rustfrit til ét af de sikreste.

4

Mekanisk styrke

Bredt anvendelsesområde

De koordinerede komponenter giver Geberit Mapress systemet en meget stor styrke. Der kan opnås driftstryk på 2,5 MPa (25 bar) og mere. Takket være den store mekaniske styrke er der mulighed for et bredt udvalg af anvendelser, som rækker langt ud over de sædvanlige husinstallationer.

5

Formning af tætningsringen

Til permanent inventar og et højt niveau af sikkerhed

Under presseforløbet får tætningsringen en prædefineret form af pressekæben på Geberit Mapress presseværktøj. Under denne proces absorberer ringen yderligere energi, så den opnår en permanent og pålidelig tæthed. Resultat: Geberit Mapress Rustfrit pressesystem har fungeret i 40 år.

6

Tætningsring

Detektion af upressede formstykker under en pressetest

Tætningsringen giver presseindikatoren yderligere sikkerhed. Upressede tilslutninger lækker på grund af deres specielle former under pressetesten. Dette forhindrer eventuelle skader under driften.

7

Tilpasning af svejsesøm

Termisk perfekt udførelse af svejsesøm

På tætningsringens kontaktflade bidrager den rene svejsesøm til sikring af anlæggets permanente tæthed og til nedsættelse af modtageligheden for korrosion. Svejsesømmen skal leve op til Geberits strenge kvalitetskrav. En speciel termisk behandling sikrer en ensartet materialestruktur, hvilket sikrer en optimal presning.

8

Materialeoverflade

Helt glat

Den ekstremt glatte overflade er en forudsætning for ekstra systemsikkerhed og langvarig tæthed. Svejsesømmene udjævnes med en mekanisk overfladebehandling til optimale strømningsforhold og en perfekt placeret tætningsring. Ruhedsværdierne, som ligger et godt stykke under de grænser, der er fastlagt i standarderne, garanterer, at anlægget er tæt.

9

Formstykkernes geometri

Kompakt design

Formstykkernes kompakte geometri kræver mindre plads, derfor er strammere kombinationer af formstykker mulige. Desuden tilbyder Geberit adskillige formstykker, som koordineres med et bredt anvendelsesområde.

10

Legering

Høj materiale- og systemsikkerhed

Den optimale sammensætning af legeringskomponenterne resulterer i en høj materiale- og anlægssikkerhed. Vores omfattende arbejdsstandarder, som går ud over de krævede standarder, er grunden til denne sikkerhed. Geberit Mapress anlægget bruger et minimumsindhold af molybdæn på 2,3 %.