For at yde dig den optimale service bruger vi på cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge vores hjemmeside giver du samtidig samtykke til denne funktion. Find mere information i vores databeskyttelseserklæring.

OK

Mere fleksibilitet, forbedret ydelse

Geberit Mepla flerlagsrørsystem

Fordelene ved syntetiske og metalliske anlæg
Geberit Mepla flerlagsrørsystem kombinerer fordelene ved syntetiske og metalliske materialer. Dette gør, at arbejdet på byggepladsen skrider hurtigt fremad og er i overensstemmelse med de relevante standarder og forskrifter. Mepla kan anvendes fleksibelt og hurtigt og er permanent tæt.

Korrosionsbestandig, holdbar og let
Geberit Mepla er korrosionsbestandig og let, men mere formstabil og holdbar end plastrør. Anlægget er korrosionsbestandigt, er kontrolleret i henhold til ISO 21003 og lever derfor op til alle almindelige standarder. Det er egnet til anvendelse med alle drikkevandskvaliteter, uden at der kræves en forudgående drikkevandsanalyse, og det kan bruges til drikkevands- og varmeanlæg.

Økonomisk overlegen
Fleksible rør og hurtig, pålidelig tilslutningsteknologi gør Geberit Mepla økonomisk attraktiv. Sammenlignet med andre monteringsteknikker kan det opnå omkostningsbesparelser på op til 20 procent, da der kræves mindre rørmateriale, arbejde og færre fittings. Geberit MeplaTherm supplerer sortimentet med rør og formstykker til varmeanlæg. Der findes pressefittings lavet af PVDF, messing og rødgods.

Produktfordele med det samme


10 gode grunde til Geberit Mepla

1

Høj stabilitet

Flerlagsrøret kombinerer fordelene ved to materialetyper

Ved at anvende plast af høj kvalitet sammen med tværbundet polyætylen og aluminium kombineres fordelene ved plast med fordelene ved rørledningssystemer i metal. Det tykke lag af aluminium sikrer en høj stabilitet og en enestående mekanisk styrke.

2

Kan bukkes enten manuelt eller med bukkeværktøj

Til fleksibel og pålidelig anvendelse på byggepladsen

Geberit Mepla 16 og 20 mm rør kan nemt bukkes manuelt. De er fleksible og kan nemt føres. Bukkeværktøj kan anvendes til større dimensioner på op til 50 mm.

3

Kvalitet af svejsesøm

Ensartet lag til de bedste bukkeegenskaber

Det ensartede aluminiumslag, der er svejset på langs, i Geberit Mepla rør garanterer med deres blødt formede svejsesøm den højeste sikkerhed og kvalitet. Som et resultat af dette overlapper aluminiumslaget ikke. Røret har de samme bukkeegenskaber i alle retninger. Derfor bestemmer svejsesømmen rørets kvalitet.

4

Utæt hvis upresset

Ikke-pressede formstykker klart synlige under pressetesten

Upressede Geberit Mepla formstykker lækker helt tydeligt, når de udsættes for en tæthedsprøvning med vand. Vand strømmer ud af de upressede tilslutninger, selv ved lave vandprøvetryk og under en tæthedsprøvning på op til 15 bar. En pressetest kan kun færdiggøres med succes, når alle formstykker er blevet presset.

5

Guide til pressekæber

Pressefejl ikke mulige

Den fastsatte styring til kæberne på formstykket sikrer, at pressekæben placeres i den helt rigtige position. Den forebygger også, at samlingen glider eller bliver presset på det forkerte sted. Dette forhindrer mislykkede presseforløb og sikrer en pålidelig og holdbar tilslutning.

6

Formstykkets sikringskraft

Nem, sikker montering af én person

Med specielle plastknaster på plastformstykket og en sikringsring på metalformstykkerne opnås der en høj sikringskraft i røret, og det forhindres, at formstykket glider ud af røret under montering. Derfor kan én person nemt montere, tilpasse og presse rørsystemet.

7

Rørindstiksdybde

Pålideligt tilsyn under præmontering og presning

Rørets indstiksdybde er altid synlig. Under montering sikrer dette, at røret placeres rigtigt på formstykket, og at det kan presses. Når rørsystemet præmonteres, kan rørets position kontrolleres med det samme.

8

Færre fastgørelsespunkter

Ingen lineær udvidelse på grund af temperatursvingninger

Geberit Mepla rørenes specielle sammensætning med det tykke aluminiumslag forhindrer, at rørene udvider sig som reaktion på temperatursvingninger. Monteringen kræver derfor færre fastgørelsespunkter, end det er tilfældet med konventionelle plastrør.

9

Trækstyrke over standard

Sikkerhed til høje belastninger

Den fantastiske trækstyrke i Geberit Mepla samlinger sikrer pålidelige, holdbare tilslutninger. Pressetilslutningens kvalitet kontrolleres konstant og overgår langt de værdier, der er krævet af standarderne. Dette garanterer en høj standard af pålidelighed, også i rørledningssystemer der er udsat for høje belastninger.

10

Indvendig overflade af røret

Så glat som glas for minimal vedhæftning

Det indvendige plastlag i Geberit Mepla rør har en overfladeruhed på kun 0,0009 mm. Dette betyder, at der kun er en lille friktion til at hindre strømningen af vand langs overfladen, hvilket giver højere en gennemstrømningskapacitet. Det er vanskeligere for kalk og biofilm at klæbe sig til den glatte overflade. PE-Xb Gebesil af høj kvalitet er en Geberit-opfindelse.

Geberit Mepla fittings er udstyret med tre sikkerhedsforanstaltninger: Rørets indstiksdybde er altid fuldt synlig og indikerer til enhver tid rørets korrekte placering på fittings. Vulsten på formstykket hjælper med at placere værktøjet og sikrer en nøjagtig presning. Endelig vil ikke-pressede tilslutninger tydeligt blive vist under tæthedsprøvningen. Ud over de fittings, der er lavet af PVDF, findes der et bredt sortiment af fittings lavet af rødgods eller messing til gevindforbindelser.


Geberit Mepla flerlagsrør er lavet af op til tre lag. Det udvendige plastlag lavet af polyætylen med høj densitet (PE-HD) beskytter mod korrosion og mekanisk skade. Det midterste lag af aluminium gør røret stabilt, bøjeligt og danner en barriere mod diffusion. Det inderste lag af tværbundet polyætylen (PE-Xb) er korrosionsbestandigt og fødevaresikkert, og det kan anvendes til alle drikkevandskvaliteter uden ekstra drikkevandsanalyse.


Geberit Mepla anvendelser
Drikkevandsrør til varmt og koldt vand op til 70 °C, PN10
Havvand
Osmosebehandlet, helt og delvist afsaltet såvel som blødgjort vand
Regnvand og overfladevand til en pH-værdi > 6,0
Åbne og lukkede vandkredsløb
Varmerør til radiatortilslutninger op til 85 °C, PN10
Kølerør -10°C til +40°C, PN10
Trykluftanlæg op til 10 bar