For at yde dig den optimale service bruger vi på cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge vores hjemmeside giver du samtidig samtykke til denne funktion. Find mere information i vores databeskyttelseserklæring.

OK

Klassisk design uden lodning og svejsning

Geberit Mapress Kobber

Alsidige anvendelser
I kraft af sin store styrke og hygiejne er kobber stadig brugt i stor udstrækning til varme- og kølevandsanlæg, gas- og trykluftrør, såvel som til drikkevandinstallationer. Mapress Kobber leverer en nutidig tilslutningsteknologi til presning, som gør forarbejdningen hurtigere og mere pålidelig.

Sikker behandling uden åben flamme
Geberit Mapress forhindrer brandfare på byggepladsen, da arbejdet ikke kræver en åben flamme, som det er tilfældet ved lodning eller svejsning. Presseindikatorer og definerede lækageveje giver ekstra sikkerhed for, at forkert lukkede tilslutninger altid opdages under tilsyn, og når anlægget gennemgår en tryktest.

Ren og pålidelig på byggepladsen
Mapress Kobber fittings er lavet af kobberrør af høj kvalitet med legeringen CU-DHP. Af hygiejniske årsager beskyttes de med propper, indtil de skal forarbejdes. Mapress Kobber er godkendt til temperaturer på op til 120° C (180° C til anvendelser inden for solenergi) og tryk på op til 1,6 MPa (16 bar).

Produktfordele med det sammeMapress Kobber sortiment af fittings dækker alle konventionelle mål fra 12 til 108 mm. Et antal adaptere sikrer de allerbedste tilslutninger mellem Mapress Kobber og andre Geberit forsyningssystemer. Geberit Mapress adapteren til Geberit MeplaFix tilslutter Geberit cisternen og Geberit håndvask-elementer. Den kan skrues sammen uden værktøj.Anvendelser for Geberit Mapress Kobber
Fordeling af drikkevand
Åbne og lukkede vandkredsløb
Varmeanlæg og køleanlæg
Inaktiv gasfordeling såsom nitrogen og kuldioxid
Solvarmeanlæg med en blålakeret o-ring af fluorgummi (FKM) fra -25 °C til 180 °C
Rør, der anvendes til fordeling af ekstra let fyringsolie samt maskin- og transmissionsolie med en blålakeret o-ring lavet af fluorgummi (FKM)
Specielt sortiment til gasinstallationer med naturgas (NG) og flydende gasser (LPG), når de bruges med den gule HNBR tætningsring

10 gode grunde til Mapress Kobber

1

Enkel tilslutning

Permanent presning til maksimal sikkerhed

På det afgratede rør skal du afmærke indstiksdybden og sætte det ind i formstykket, sæt pressekæben med noten på den forudindstillede form og udfør den blivende presning: Derfor er fejlagtig presning så godt som umulig.

2

Hurtigere tilslutning

Pres i stedet for at svejse

Presningen er ikke blot ligetil, men også hurtig - faktisk går det dobbelt så hurtigt som svejsning. Tilslutningen kræver faktisk ingen forberedelse, og selve presseforløbet er hurtigt og enkelt. Afkort, slib, sæt formstykket på, pres - færdig.

3

Ingen åben ild

Ingen brandrisiko

Pressetilslutningens styrke og tæthed opnås ved kold deformation af rør og formstykke. I modsætning til svejsning og lodning er det ikke nødvendigt med en åben flamme eller varme. Der kræves ingen ekstra beskyttelsesforanstaltninger til renovering og servicearbejde.

4

Omgående påvisning af upressede tilslutninger

Hurtig visuel kontrol

Presseindikatoren på Geberit Mapress formstykker kan nemt fjernes, når tilslutningen er korrekt presset, og den viser allerede upressede tilslutninger inden pressetesten. Farven på presseindikatoren muliggør klar identifikation af materialet.

5

Beskyttelsesprop

Beskyttelse mod støv og skidt

Alle pressemuffer på Geberit formstykker af metal er udstyret med en beskyttelsesprop. Den beskytter ledningsnettet mod støv og skidt og øger sikkerheden ved hjælp af perfekt montering. Beskyttelsesproppens farve viser også dens anvendelse.

6

Mekanisk styrke til høje belastninger

Bredt anvendelsesområde

De koordinerede komponenter giver Geberit Mapress systemet en meget stor styrke. Der kan opnås driftstryk på 2,5 MPa (25 bar) og mere. Takket være den store mekaniske styrke er der mulighed for et bredt udvalg af anvendelser, som rækker langt ud over de sædvanlige varmeinstallationer i hjemmet.

7

Sfæroidisering af tætningsringen

Til permanent inventar og et højt niveau af sikkerhed

Under presseforløbet får tætningsringen en prædefineret form af pressekæben på Geberit Mapress presseværktøj. Under denne proces absorberer ringen yderligere energi, så den opnår en permanent og pålidelig tæthed. Resultat: Geberit Mapress pressesystemet har fungeret i 40 år.

8

Tætningsring

Detektion af upressede formstykker under en pressetest

Tætningsringen giver presseindikatoren yderligere sikkerhed. Upressede tilslutninger lækker på grund af deres specielle former under pressetesten. Dette forhindrer eventuelle skader under driften.

9

Ensartet materialestruktur

Termisk perfekt udførelse af svejsesøm

Den rene svejsesøm er særlig vigtig for, at anlægget er permanent tæt på tætningsringens kontaktflade. Svejsesømme skal opfylde Geberits høje kvalitetskrav. En speciel termisk behandling sikrer en ensartet materialeopbygning.

10

Formstykkernes geometri

Kompakt design

Formstykkernes kompakte geometri kræver mindre plads, derfor er strammere kombinationer af formstykker mulige. Desuden tilbyder Geberit adskillige formstykker, som koordineres med et bredt anvendelsesområde.