For at yde dig den optimale service bruger vi på cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge vores hjemmeside giver du samtidig samtykke til denne funktion. Find mere information i vores databeskyttelseserklæring.

OK

Sikker til lukkede kredsløb

Geberit Mapress El-forzinket

Økonomisk alternativ
Mapress El-forzinket er designet til anlæg, hvor økonomien har den højeste prioritet. Systemet bruges mest i vandopvarmningsanlæg, kølevandsanlæg, sprinkleranlæg, brandslukningsvandrør eller trykluftnetværk.

Beklædt eller forzinket
Mapress El-forzinket systemrør er lavet af ulegeret stål til ekstremt høje arbejdsstandarder, og de findes i to forskellige versioner - enten med cremefarvet plastbeklædning eller udvendigt forzinket. Til sprinkleranvendelser findes der Mapress El-forzinket rør lavet af ulegeret stål og ind- og udvendigt forzinket.

Dimensioneret til mange anvendelser
Mapress El-forzinket rør med beklædning i polypropylen findes i målene 12 til 54 mm. De er specielt velegnet til synlig vægmontering, der skal være visuelt diskret. Mapress El-forzinket med en beskyttende, udvendig forzinkning og uden beklædning findes i målene fra 12 til 108 mm.

Produktfordele med det samme


Mapress El-forzinket fittings er forzinket og har ligeledes et kromateret beskyttelseslag. Som det er tilfældet med alle Geberit Mapress systemer, så viser en presseindikator, om formstykket er blevet korrekt presset. Den røde farve viser materialet elforzinket stål, og dimensionen er også helt synlig. Der findes mere end 400 fittings. Tilsvarende adaptere skaber hurtige, enkle og sikre tilslutninger til andre Geberit anlæg.


Mapress El-forzinket systemrør lavet af ulegeret stål kan leveres med eller uden plastbeklædning. Rørenes diameter spænder fra 12-54 mm, og de har cremefarvet plastbeklædning udvendigt.


Anvendelser for Geberit Mapress El-forzinket
Lukkede varmtvandsanlæg
Lukkede kølevandsanlæg
Rør, der anvendes til fordeling af ekstra let fyringsolie og mineralolie med en blålakeret o-ring lavet af fluorgummi (FKM)
Trykluftsystemer op til 2,5 MPa (25 bar) – godkendelser skal overholdes
Sprinkleranlæg (vådt sprinkleranlæg) og brandslukningsvandrør (godkendelser skal overholdes)

10 gode grunde til Mapress El-forzinket

1

Enkel tilslutning

Permanent presning til maksimal sikkerhed

På det afgratede rør skal du afmærke indstiksdybden og sætte det ind i formstykket, sæt pressekæben med noten på den forudindstillede form og udfør den blivende presning: Derfor er fejlagtig presning så godt som umulig.

2

Hurtigere tilslutning

Pres i stedet for at svejse

Presningen er ikke blot ligetil, men også hurtig - faktisk går det dobbelt så hurtigt som svejsning. Tilslutningen kræver faktisk ingen forberedelse, og selve presseforløbet er hurtigt og enkelt. Afkort, slib, sæt formstykket på, pres - færdig.

3

Ingen åben ild

Ingen brandrisiko

Pressetilslutningens styrke og tæthed opnås ved kold deformation af rør og formstykke. I modsætning til svejsning og lodning er det ikke nødvendigt med en åben flamme eller varme. Der kræves ingen ekstra beskyttelsesforanstaltninger til renovering og servicearbejde.

4

Hurtig visuel kontrol

Pålidelig påvisning af upressede tilslutninger

Presseindikatoren på alle Mapress El-forzinket formstykker viser upressede tilslutninger inden pressetesten. Den røde farve på presseindikatoren muliggør klar identifikation af materialet. Geberits logo og dimensionerne er også påtrykt med henblik på problemfri identifikation.

5

Beskyttelsesprop

Beskyttelse mod støv og skidt

Alle pressemuffer på Geberit formstykker af metal er udstyret med en beskyttelsesprop. Den beskytter ledningsnettet mod støv og skidt og øger sikkerheden ved hjælp af perfekt montering. Beskyttelsesproppens farve viser også dens anvendelse.

6

Systemrør

Lag til korrosionsbeskyttelse

Plastlaget af polypropylen (PP) sørger for en pålidelig beskyttelse af systemrørene i elforzinket stål med dimensionerne 12 - 54 mm mod ekstern korrosion. Alle systemrør i elforzinket stål fra 12 til 108 mm findes også i en forzinket version til individuelle løsninger i forbindelse med renoveringer og nybyggeri, vægmontering og indbygning.

7

Mekanisk styrke til høje belastninger

Bredt anvendelsesområde

De koordinerede komponenter giver Geberit Mapress systemet en meget stor styrke. Der kan opnås driftstryk på 2,5 MPa (25 bar) og mere. Takket være den store mekaniske styrke er der mulighed for et bredt udvalg af anvendelser, som rækker langt ud over de sædvanlige varmeinstallationer i hjemmet.

8

Sfæroidisering af tætningsringen

Til permanent inventar og et højt niveau af sikkerhed

Under presseforløbet får tætningsringen en prædefineret form af pressekæben på Geberit Mapress presseværktøj. Under denne proces absorberer ringen yderligere energi, så den opnår en permanent og pålidelig tæthed. Resultat: Geberit Mapress pressesystemet har fungeret i 40 år.

9

Tætningsring

Detektion af upressede formstykker under en pressetest

Tætningsringen giver presseindikatoren yderligere sikkerhed. Upressede tilslutninger lækker på grund af deres specielle former under pressetesten. Dette forhindrer eventuelle skader under driften.

10

Ensartet opbygning

Termisk perfekt udførelse af svejsesøm

Især når svejsesømmen støtter tætningsringen inde i formstykket, er en ren svejsesøm nøglen til, at anlægget forbliver tæt, ligesom det nedsætter modtageligheden over for korrosion. Svejsesøm skal opfylde Geberits høje kvalitetskrav. Af denne årsag sikrer en speciel termisk behandling en ensartet materialeopbygning og derfor optimal presning.